Sağlık çalışanlarına en faazla maaşı Maliye Bakanlığı veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2009 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarına bakanlıklar arasında en fazla maaşı Maliye Bakanlığı veriyor.

Maliye Bakanlığı'nda görev yapan bir doktor 2 bin 270 TL maaş alırken, Sağlık Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu diğer bakanlıklarda doktorların maaşı bin 960 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor.

Türk Sağlık Sen, yaptığı araştırmayla kamu kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının aldığı maaşları karşılaştırdı. Bazı kamuya ait kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının maaşları 4 bin TL'ye yaklaşıyor. Ek ödemesi olmayan kurumlarda ise bir doktor bin 900 TL alabiliyor. Sağlık çalışanına bakanlıklar arasından en fazla maaşı Maliye Bakanlığı veriyor.

Kurullarda görevli sağlık çalışanları en fazla maaşı alıyor. RTÜK ve Rekabet Kurumu gibi kurullarda doktorların maaşları 3 bin 500 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Bu kurullarda hemşire ve sağlık memurunu maaşı 2 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor.

Maliye Bakanlığı'nda görev yapan bir doktor 2 bin 270 TL maaş alıyor. Hemşirenin maaşı bin 600 TL'ye kadar çıkıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu diğer bakanlıklarda doktorların maaşı ise bin 960 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Maliye Bakanlığı'nda görevli bir hemşire (1/1) bin 626 TL alırken, diğer bakanlıklarda ancak bin 427 TL alabiliyor.

Bakanlıklar arasında doktorlar arasındaki maaş farkı 304 TL'yi buluyor. Diş hekimleri arasındaki maaş farkı 322 TL'ye, hemşireler arasındaki maaş farkı 200 TL'ye kadar çıkıyor.

Araştırma sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamuda ücret dengesizliğinin sağlıkçılar arasında da yoğun bir biçimde var olduğunu vurgulayarak, "Farklı kurumlarda görev yapan sağlık çalışanları farklı maaşlar alıyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının çok üstünde başka kurumlarda maaş alanlar da mevcut. Ortada bir adaletsizlik var. Emeklilikte bu adaletsizliğin sonuçları kötü bir biçimde hissediliyor. Bu sorun çözülerek maaş adaletsizliğinin önüne geçilmeli." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber