Kolej gibi devlet okulu

Haber Giriş : 11 Ocak 2005 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu okulda dersler bilgisayarla yapılıyor. Öğrencilerin not alması yasak. Sınıflar 24-30 kişilik. Hasta olup okula gelemeyen öğrenci dersi internetten takip edebiliyor. Okulda ayrıca bale, jimnastik, keman, gitar, satranç, dağcılık, hentbol, voleybol ve futbol gibi dersler veriliyor

MAHMUT Kemal İlköğretim Okulu... İstanbul Kartal'da. Her mahalledeki devlet okullarından biri... Ama onu diğer okullardan ayıran çok önemli bir özelliği var. Bu okul verdiği teknolojik eğitimle deste deste para ödenen kolejlerden farksız. Bu yüzden büyük rağbet görüyor. Sınıflar 24-30 kişilik... Dersler internete bağlı bilgisayarlar yardımıyla işleniyor. Öğretmenin bilgisayarda açtığı dosya, projektör yardımıyla tahtaya yansıtılıyor ve yapılan her işlem kaydedilip anında okulun internet sitesine aktarılıyor. Derste not almak yasak. Hasta olduğu için okula gelemeyen öğrenci ise dersi evindeki internetten takip edebiliyor.

ZİL YERİNE IŞIK

OKULDA zil sesi yok. Kronometreli ve ışıklı sistem geliştirilmiş. Sistem zil çaldığında devreye giriyor ve 10 dakikadan geriye doğru sayıyor. Son iki dakikada ise kırmızı ışık yanmaya başlıyor. Bu sistem sayesinde hem öğrencide derse karşı bir önyargı oluşmuyor, hem de civardaki evler rahatsız olmuyor... Yıllarca gecekonduların işgali altındaki okul bahçesi de temizlenip buraya velilerin kaktılarıyla spor salonu ve anaokul yapılmış. Spor salonunda verilen dersler ise taşra sayılabilecek bir semt için oldukça ilginç.

KAYAK TAKIMI BİLE VAR

ÖRNEĞİN geçen yıl okul Ritmik Latin Dansları yarışmasında Türkiye birincisi olmuş. Bale, jimnastik, keman, gitar, satranç, dağcılık, hentbol, voleybol ve futbol gibi dallarda da okulun ülke çapında dereceleri var. Okulda ayrıca kayak takımı kurulmuş, Erzurum, Ilgaz ve Bursa'ya geziler düzenlenmiş. Kültür Merkezi'ne dönüştürülen okulda veliler için de boyama, resim, el sanatları gibi dersler veriliyor.

?OKULUNU ÖZEL YAP'

ÖZEL kolejlerde bile olmayan bu sistemin mimarı ise okulun kurucu müdürü Resul Özdemir. 1995-96 öğretim yılında yeni açılan okula atanan Özdemir, görevine ?Çocuğunu özel okula gönderemiyorsan, kendi okulunu özel yap' parolasıyla başlamış. Ve uzun uğraşlar sonunda okulu bu seviye getirmiş. Sürekli olarak teknolojilerini geliştirdiklerini belirten Özdemir ?Yapmak istediğimiz projelerimiz sırada bekliyor. Sistemin alt yapısını kurduğumuz için teknolojiyi takip etmemiz daha kolay oluyor' şeklinde konuşuyor.


ISO 9000 BELGELİ

KURDUKLARI eğitim sistemi sayesinde başarıyı yakaladıklarını da dile getiren Özdemir, her yıl Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri'ne öğrenci gönderdiklerini belirtiyor. Başarılı öğrencilere yönelik ücretsiz etüd hazırladıklarını da belirten Özdemir ?Bu çocukların dershaneye verecekleri paraları yok. Biz takviye etmezsek hiçbiri okul kazanamaz' diyor. Özdemir ayrıca kurdukları sistem sayesinde Türkiye'de ISO 9000 kalite belgesi almaya hak kazanan ilk okul olduklarını da sözlerine ekliyor...

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber