YURT-KUR'dan bir iyi bir kötü haber

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite sınavını kazanan öğrenciler şu günlerde yurt ve burs başvurularını nasıl yapacaklarını düşünüyor. http://www.kyk.gov.tr adresi aracılığıyla yapılacak kayıtlar, aşırı talep sebebiyle yapılamıyor.

Üniversite sınav sonuçlarının belli olmasının ardından başlayan yerleşme heyecanı okulların açılmasına az bir zaman kala yerini barınma ihtiyacına bıraktı. Şehir dışına gidecek öğrencilerin bir kısmı devlet yurtlarında kalmak istiyor. Ancak bu yıl başvuruların internet üzerinden yapılıyor olması başka bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Günlerdir başvuru için YURT-KURT'un sayfasına bağlanmaya çalışan öğrenci ve aileleri saç baş yoldu. Zira kurumun sitesi günlerdir çökmüş durumda.

KÖTÜ HABER: EKONOMİK KRİZ PATLATTI

Bu aksaklıkla ilgili bilgi veren YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, kayıt için açtıkları http://www.kyk.gov.tr adresinin aşırı yoğunluktan kilitlendiğini açıkladı. Bu durumu ekonomik krize bağlayan Hasan Albayrak, ekonomik anlamda geçim zorluğu yaşayan ailelerin öğrencilerin kiralarını ödeyecek güçte olmadıkları için devlet yurtları ve burslarına yöneldiğini vurguladı.

İYİ HABER: BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK

Hasan Albayrak, YURT-KUR olarak hiçbir maddi zorluk yaşamadıklarını ve başvuru yapan tüm öğrencilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Tek başvuru kaynağı olan "http://www.kyk.gov.tr" adresinin son güne kadar yoğunluk sebebiyle bu denli yavaş çalışıyor olması durumunda ise başvuru süresini uzatacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber