İmamlardan mesai ücreti isteği

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-Sen) Genel Sekreteri Osman Çamur, haftada 1 gün, resmi ve bayram tatillerinde çalışan imamlara mesai ücreti ödenmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu'nun bir an önce çıkarılması gerektiğini belirten DİVA-Sen Genel Sekreteri Osman Çamur, ?eşit işe eşit ücret' dengesinin sağlanması için Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), çalışanlarının tazminat oranlarının yükseltilmesini önerdi.

Hükümet ile memur sendikaları arasında toplu görüşmelerin devam ettiğini hatırlatan Osman Çamur, isteklerini şöyle sıraladı; ?Hafta bir gün, resmi ve bayram tatillerinde görev yapan imam- hatip, müezzin- kayyımlara mesai ücreti ödenmeli. 4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalışan Kuran kursu öğreticisi imam- hatip ve müezzin- kayyımlar en kısa sürede kadroya geçirilmeli. Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarından bazılarına verilen sözleşmeli memur statüsü diğer memurlara da verilmeli. Din hizmetlerinde çalışanlara verilen ancak genel idari hizmetlerinde çalışanlara verilmeyen denge tazminat oranları, mağduriyet giderilecek şekilde yeniden ayarlanmalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber