Sağlık meslek dersleri öğretmenlerine lisans tamamlama imkanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2009 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığından sağlık meslek dersleri öğretmenlerine lisans tamamlama yazısı

05.08.2009 tarih ve 9532 (2009/48) sayılı Sağlık Bakanlığının Genelgesi uyarınca sağlık meslek dersleri öğretmenlerinden, "Sağlık Eğitim Enstitüsü" ön lisans mezunlarının (3+1) katılabileceği "Lisans Tamamlama Programı" ile Lisans tamamlamak isteyen sağlık meslek dersleri öğretmenlerinin Genelge doğrultusunda işlem yapabilmeleri için bilgilendirilmeleri istendi.

Önlisans eğitim programlarından mezun olan hemşire, sağlık memuru ve ebelere (2+2) lisans tamamlama programına katılım imkânı sağlandı.

Lisans tamamlama programlarına 2009 - 2010 öğretim yılında başlanılacaktır.

Lisans tamamlama programlarına katılmak isteyen tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile özel kuruluşlarda çalışan adaylar başvurularını 10 Ağustos - 07 Eylül 2009 tarihleri arasında www.saglik.gov.tr internet adresindeki Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapacaklardır.

2009-2010 Eğitim öğretim yılı için başvuru yapmayan adaylar, 2010-2011 Eğitim öğretim yılında müracaat edebilecekler. Her iki öğretim yılı içerisinde belirlenen tarihlerde başvuru yapmayan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamazlar.

İki yıl üst üste müracaat etmeyenler lisans tamamlama yapma hakkını kaybedecek.

Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Eğitimi Lisans Tamamlama Programları uzaktan eğitim şeklinde uygulanacaktır.

Ebelik Lisans Tamamlama Programı için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Protokol imzalanmıştır. Ebelik Lisans Tamamlama Programına Ebelik bölümü önlisans mezunları başvurabileceklerdir.

Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı için Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Protokol imzalanmıştır. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına Sağlık Memurluğu ve Hemşirelik Bölümü önlisans mezunları başvurabileceklerdir.

Sağlık Eğitimi Lisans Tamamlama Programı için Malatya İnönü Üniversitesi ile Protokol imzalanmıştır. Sağlık Eğitimi Lisans Tamamlama Programına Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunları başvurabileceklerdir.

Ebelik ve hemşirelik lisans tamamlama programı 2 yıl olup, kayıt olunan tarihten itibaren en geç 4 yıl içerisinde; Sağlık eğitim lisans tamamlama programı 1 yıl olup en geç 2 yıl içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

Adayların programa kesin kayıt için yerine getirmesi gereken işlemler, istenen belgeler ve kayıt tarihleri ayrıca duyurulacaktır.

Resmi yazı için tıklayınız.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber