Birinci Ergenekon'da 104. duruşma yarın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin 8 sanıklı dava dosyasının birleştirilmesiyle 94 sanıklı hale gelen birinci "Ergenekon" davasının görülmesine, 20 günlük aranın ardından yarın, 104. duruşmayla devam edilecek.

Birinci "Ergenekon" davasının, İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından hazırlanan, 450 klasörden oluşan 2 bin 455 sayfalık iddianamesinde, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Kuvayımilliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin hakkında TCK'nın 220. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanında diğer suçlamalara ilişkin de, 192 ile 500 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

İddianamede, avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu diğer 79 sanığın ise değişik suçlamalardan 1 ile 74 yıl arasında değişen hapis cezası talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber