Habertürk gazetesinin öğretmene tecavüz haberi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde Leyla P. isimli öğretmenin zehirlendiği, tacize uğradığı iddialarını yalanladı. Bu öğretmenin psikolojik rahatsızlığı olduğuna işaret eden Özer, "İki gün üst üste yapılan iki haber de asılsızdır. Bu öğretmen tecavüze uğramamıştır. Çocuğu da tecavüze uğramamıştır. Hepsi külliyen kendi senaryosudur." dedi.

Dün ve önceki gün bir gazetenin peş peşe yayınladığı iki haberin ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer bir basın toplantısı düzenledi. Öğretmen Leyla P. ve eşi Eyüp P.'nin "Öğretmenevi'nde kahvaltı ettik. Zehirlenip, tacize uğradık." şeklindeki iddialarını içeren haberlerin iyice araştırılmadan, gerçekmiş gibi yazıldığını belirten Özer, Zübeyde Hanım Öğretmenevi'ni asılsız ve küçük düşürücü bir haberle karalamanın basın ahlakına yakışmadığını dile getirdi. Haberlerin yayınlanmasından önce muhabirle konuştuğunu anlatan Ata Özer, "Ben kendisine iddiaların kesinlikle doğru olmadığını söyledim. Soruşturmayı yürüten savcının öğretmen evine yazdığı yazıyı, öğretmeni evinin savcılığa yazdığı yazıyı, tutanakları ayrı ayrı faksladım. Yanlış haber sonucu ortaya çıkacak durumun 106 bin öğretmeni üzeceğini belirtim. Gerçek olsaydı en yakın takipçisi olacağımı bildirdim. Cumartesi günü gazetelere bakınca bu haberi gazete gördüm." dedi.

Ata Özer yapılan haberlerle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Müdürlüğümüzce yaşanan bu olayla ilgili tutulan tutanaklar, öğretmenevindeki güvenlik kamera görüntüleri, yapılan tüm görüşmeler sonucunda karı kocanın bakış- davranışlarında tutarsızlıklar olduğu gözlendi. Gelen bu kişilerin ruhsal sorunlarının olduğu ya da öğretmenevini provoke etmek istediği kanaati ortaya çıktı. Aynı ailenin Ankara'da Başkent Öğretmenevi'nde bir gece konakladıkları, sabah çıkarken, 'Gece odamıza girip eşime tecavüz ettiler' diyerek aynı tavırları sergiledikleri yapılan araştırmada ortaya çıktı. Ben öğretmenimi kınamıyorum. O hasta. Ona herkesin yardım etmesi gerekir. Bu arkadaşımızın yardıma ihtiyacı var. Onu rencide etmek için bu açıklamayı yapmıyorum. Bu hasta. Onu cezalandırmak doğru değil. Biz onu sevgiyle doğru yaklaşımla topluma kazandırmak zorundayız."

Öğretmen Leyla P'nin psikolojik tedaviye, bakıma ve yardıma ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Ata Özer, bu kişinin akıl sağlığı tedavisi görmesi için gerekli girişimlerde bulunulduğuna işaret etti. Özer, "İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yapması gerekeni yapmıştır. Ama bu kişiyi deşifre etmeye gerek yoktu. Hal böyleyken bu basın organı gerçek olmayanları haber yapmıştır. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum."

Böyle bir olayın yaşanmadığını, bunun kamera kayıtları, faturalarla ortaya konulduğunu belirten Ata Özer, Kadıköy Başsavcılığı'nın da olayla ilgili şikayetleri dikkate almayarak, takipsizlik kararı verdiğini dile getirdi.

Ata Özer bu kişinin halen öğretmenliğinin devam ettiğini ancak derslere girmesine izin verilmeyeceğini belirterek, "İdari izinli sayılacak. Savcılığa başvurduk. Hastaneye yatırılıp tedavisine başlanması için çalışmalar başlatıldı. Sayın bakanımız da öğretmenin derse girmemesini ve çocukların karşısına çıkarılmamasını istedi." ifadelerini kullandı.

-YIKILAN KAÇAK OKUL-

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ata Özer, Kemerburgaz'da bulunan bir kolejin kaçak olması nedeniyle yıkılması ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Özer şunları söyledi: "Yerel belediye ve Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasıdır. Yıkılış tarzına müdahil olma yetkim yok. Burada mağdur olan vatandaşlarımızın çocuklarına kucak açmak zorundayım. Her öğretmen her eğitici bunlara kucak açacaktır. Benden yardım istendiği takdirde öğrencilerin herhangi bir özel okula kaydedilmesi için elimden geleni yapacağım. Onları eğitim öğretim açısından ve ufak şekilde sıkıntıya sokturmayacağım. 485 öğrencinin özel okullara kaydedilmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim."

Anadolu yakasındaki 100 okulun elektriğinin kesilmesi ile ilgili haberler üzerine ise Ata Özer şu açıklamayı yaptı: "Bugün itibariyle hiçbir okulun elektriği kesilmemiştir. Burada okul müdürlerinin vurdum duymazlığından kaynaklanan bir sorun yaşandı. Zamanında belgelerin verilmemiş olmasından kaynaklanıyor. Şu anda İstanbul'da 100 okulun hiçbirinin elektriği kesik değildir. Kayıtlar da aksamıyor. Bu idarecilerin hatalarından kaynaklanıyor. Bu kişilerle bir soruşturma başlatıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber