YURT-KUR'dan sabıka kaydı yalanlaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurt kaydı için son 3 yıldır öğrencilerden 6 resim ve varsa öncelik belgesi, burs ve kredi için ise taahhüt senedi ve varsa öncelik belgesi istendiğini bildirdi.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli basın kuruluşlarında YURT-KUR yurtlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden sabıka kaydı istendiğine ilişkin ''kamuoyunu yanıltıcı haberlerin'' yer aldığını ifade etti.

Hasan Albayrak, kurumda, yurt kaydı için son 3 yıldır öğrencilerden sadece 6 resim ve varsa öncelik belgesi, burs ve kredi için ise taahhüt senedi ve varsa öncelik belgesi istendiğini kaydetti.

Yurtlara girmek veya burs ve kredi almak için yönetmelik gereği bazı öğrencilere öncelik tanındığını belirten Albayrak, şehit ve gazi çocukları, yetiştirme yurdu öğrencileri, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, anne ve babası ölmüş veya kanunen boşanmış olanlar ile engellilerin öncelik kapsamında olduğunu anımsattı. Albayrak, öncelik belgesinin de bu öğrencilerin durumlarını gösteren belgeler olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber