Emekli öğretmen bir ilki başardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde asıl mesleği öğretmenlik olan elektronik meraklısı Osman Eyüboğlu (64), ürettiği sinyal gücü yüksek radyo anteniyle Türkiye'de bir ilki başardı.

Eyüboğlu, 5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, hobisi olan elektronik işine döndü ve 50 yıldır uğraşıyor.

Almanya'da çeşitli elektronik firmalarında çalışarak mesleği iyice öğrenen Eyüboğlu, ünlü Alman dergilerinde haberleri yayınlanacak dereceye geldi.

Düşük güçle daha geniş alana yayın yapmak için yüksek kazançlı anten gerekiyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yerel radyolara 1 kilovattan yüksek güçte yayın yapma yasağı konuldu.

Bunu gören Osman Eyüboğlu bir benzeri Amerika'da olan anteni yapma çalışmalarına başladı.

Eyüboğlu, "Karadeniz Bölgesi'nin dağlık yapısından dolayı, FM yayınlarında sıkıntı yaşanıyordu. Verici gücünü artıramadığımızdan anten kazancı ile daha uzak mesafelere ulaşmak için bu anteni yaptım.'' dedi.

Eyüboğlu, en büyük ideallerinden birisi olan elektronik mühendisliği bölümünde okuyamadı; ancak kızı ve oğlunu elektronik mühendisi yapmayı başardı.

Çok iyi Almanca bilen Eyüboğlu, Vakfıkebir'de bütün altyapısını kendi kurduğu bir radyonun yöneticiliğini yapıyor.

Eyüboğlu, ''Atölyemdeki malzememle ölçemeyeceğim iş yoktur. Yaşım 64 de olsa, çok çalışıp düşünmekten ihtiyarlamaya fırsat bulamıyorum. Yeni projeler tasarlamak istiyorum.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber