Kuzu: Dokunulmazlığı neye göre kaldıracağız?

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının dönem sonuna bırakılması kararı nedeniyle eleştirilen Komisyon'un elinde bir ölçünün bulunmadığını belirterek, ''Dokunulmazlığı neye göre kaldıracağız?'' dedi.

Kuzu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bugün toplanan komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki tartışmalara değindi.

Burhan Kuzu, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nun, 41 milletvekili hakkında hazırlık komisyonlarından gelen 45 dosyayla ilgili raporları görüştüğünü bildirdi. Hazırlık komisyonundan gelen ve dönem sonuna ertelenen dosya sayısının 182 olduğunu kaydeden Kuzu, bugüne kadar Komisyon'a ulaşan toplam dosya sayısının 194 olduğunu, 106 milletvekili hakkında dosya düzenlendiğini ifade etti.

Kuzu, ''dokunulmazlığın dönem sonuna bırakılmasıyla Komisyon'un trafik polisi gibi davrandığını'' söyleyen gazeteciye şu yanıtı verdi:

''Doğru... Ama şöyle bakmak lazım; bizden önceki dönemlerde Karma Komisyon hep böyle çalışmış. Bu dönemde CHP bu işi kamuoyuna mal etmeye çalışıyor. Ama eski dönemlerdeki dosyalara bakın, hemen hemen yüzde 99'u hep erteleme şeklinde çalışmış. Bunun nedeni, Karma Komisyon'un elinde alt komisyondan gelen dosyada ya erteleme ya da kaldırma şeklinde 2 tür karar var. Müzakeremiz bile sınırlı. Aldığımız ifade yargılama gibi değil. Bir de tabii ölçü bulamıyoruz. Neye göre kaldıracaksınız? Komisyon, yargılama yapmıyor. Az mı suçlu çok mu suçlu, bunu incelemeye yetkimiz yok. Böyle olunca ölçüyü neye göre vereceksiniz?''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber