MEB, yönetici atama yönetmeliğindeki değişiklikte hata yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, 29 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımladığı düzenleme ile "Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliği"ni yargı kararına uygun olarak değiştirmiştir. Ancak değişiklik yapılırken önemli bir hata yapılmıştır. Söz konusu bu hata nedeniyle yönetmelikte yeniden değişiklik yapılması muhtemeldir, aksi halde çok sayıda kafa karışıklığı yaşanacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, Danıştay İDDK'nun kararına uygun olarak yönetici atama yönetmeliği ekinde yer alan Ek-1 ve Ek-2'yi değiştirmiştir. Yapılan değişiklikte "vekalaten ve görevlendirme ile yürütülen yöneticiliklere" verilen puanlar kaldırılmıştır.

Ancak, "Hizmet" bölümünde nelere puan verileceği hususu düzenlenirken ?Yöneticilikte Asaleten/Vekâleten/Geçici Görevlendirme Olarak Geçen Süreler ile Aylıksız İzinli ve Özel Öğretim Okullarında Öğretmenlikte Geçen Süreler Hariç Olmak Üzere Öğretmenlikte Geçen Her Yıl İçin" 0,48 puan veren bölümünde ise değişiklik yapılmamıştı.

Bu ibare hizmet şartına ilişkin bir ibaredir. Ancak ibare dikkatli bir şekilde okunduğu takdir şu husus görülecektir. Vekaleten ve geçici görevlendirme ile yürütülen yöneticiliklere puan verilmemektedir. Ancak bu şekilde görev yapanların öğretmenlik sürelerine de, bu halde puan verilmeyecektir.

Bir başka deyişle; yeni Ek?2'de, Yöneticilik kademelerinin hangisinde olursa olsun Vekâleten/Geçici Görevlendirme Olarak Geçen sürelere puan verilmezken, Vekâleten/Geçici Görevlendirme ile geçen sürelere de öğretmenlikte geçen her yıl için 0,48 puan verilmesi gerekirken; Bakanlık Ek?2 nin ?Yöneticilikte Asaleten/Vekâleten/Geçici Görevlendirme Olarak Geçen Süreler ile Aylıksız İzinli ve Özel Öğretim Okullarında Öğretmenlikte Geçen Süreler Hariç Olmak Üzere Öğretmenlikte Geçen Her Yıl İçin 0,48 puan veren bölümünde ?Vekâleten/Geçici Görevlendirme? ibaresini çıkarmayı unuttuğu için; Vekâleten/Geçici Görevlendirme ile yöneticilik yapanların bu süreleri hem yöneticilikten hem de öğretmenlik süresinden sayılmayıp puan verilmeyecektir.

Vekâleten/Geçici Görevlendirmesi olanların bu sürelerinin öğretmenlik süresinden sayılması için, Yeni Ek?2 nin ?Yöneticilikte Asaleten/Vekâleten/Geçici Görevlendirme Olarak Geçen Süreler ile Aylıksız İzinli ve Özel Öğretim Okullarında Öğretmenlikte Geçen Süreler Hariç Olmak Üzere Öğretmenlikte Geçen Her Yıl İçin 0,48 puan? veren bölümündeki ?Vekâleten/Geçici Görevlendirme? ibaresini yönetmelikten çıkaran yeni bir yönetmelik yayınlaması gerekmektedir.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber