Liselere giriş tercihinde yükselme sonuçları açıklandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2009 Yılı Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Tercihinde Yükselme Sonuç Bilgileri açıklandı.

Sonuçlar içinTıklayınız


TERCİHİNDE YÜKSELME SONRASINDA KAYIT

a) Kayıtlı olduğu okulu tercihinde yükselme işlemi sonucunda yeniden kazanan öğrenci, bu okula tekrar kayıt yaptırmayacak, kaydı sistem tarafından doğrudan yapılacaktır. Ancak; veli Tercihinde Yükselme için talepte bulunduktan sonra okuldan kayıtla ilgili evrakını aldıysa, Tercihinde Yükselme sonucunda yeniden aynı okulu kazanması durumunda yeni kayıt yaptırması gerekmektedir.

b) Kayıtlı olduğu okuldan farklı bir okula tercihinde yükselme işlemi sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenci, en son kazandığı okula kaydını yaptırmak zorundadır. Daha önceki kazandığı okuldan bu öğrencinin kaydı silindiği ve başka öğrenciler kayıt hakkı kazandığı için öğrencinin bu okulda kalması mümkün değildir.

c) Tercihinde yükselme sonrasında Özel Yetenek, Mülakat/Mülakat ve Beden Yeterliliği Sınavı sonucuna göre öğrenci alan okullar dışındaki okullara kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 0107 Eylül 2009 tarihleri arasında kayıt yaptıracaklardır.

ÖZEL YETENEK, MÜLAKAT / MÜLAKAT ve BEDEN YETERLİLİĞİ SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARIN SINAV TAKVİMİ

TERCİHİNDE YÜKSELMEDEN SONRA BOŞ KALAN KONTENJANLARA ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YERLEŞTİRME PUANINA (OYP) GÖRE ÖN KAYIT YOLU İLE ÖĞRENCİ ALINMASI

a) Tercihinde yükselme sonucuna göre Anadolu meslekî ve teknik ortaöğretim kurumları, Anadolu Tarım Meslek Liseleri, Tarım Meslek Liseleri, Adalet Meslek Liseleri, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullarda açık kontenjan kalması veya tercih listeleri yayımlandıktan sonra kurum açılması durumunda OYP esas alınarak Mesleki ve Teknik Yönetmeliğinin 49. maddesine göre ön kayıtyolu ile öğrenci kabul edilebilecektir. Kesin kayıtlar sonunda açık kontenjan bulunması veya sonuçlar açıklandıktan sonra kurum açılması durumunda, kılavuzda belirlenen esaslar çerçevesinde OYP esas alınarak önkayıtla öğrenci alınır. Kesin kayıtlar sonunda açık kontenjan bulunması durumunda, ders yılının başladığı haftanın son günü çalışma saati bitimine kadar yedek listeden sırası gelenlerin kayıtları yapılır.

b) Tercihlerinde yükselme sonucuna göre Anadolu İmam‐Hatip Lisesine yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullarda açık kontenjan kalması durumunda OYP esas alınarak ön kayıt yolu ile öğrenci alınacaktır.

Tercihinde yükselme sonrasında da boş kalan kontenjanlar http://www.meb.gov.tr ve http://eokul. meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir. Kılavuzda yer almayan ve yeni açılan kurum/alanlarla ilgili bilgiler milli eğitim/kurum müdürlüklerince ilan edilecektir.

2009 OGES Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Tercihinde Yükselme Sayısal Bilgileri
Tercihinde Yükselme Sayısal Bilgileri
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Anadolu Liseleri
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Anadolu Öğretmen Liseleri
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Fen ve sosyal Bilimler Liseleri
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Liseler
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Kızk Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Liseler
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Ticaret Turizm Genel Müdürlüğüne Bağlı Liseler
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları - Sağlık Meslek Liseleri
Tercihinde Yükselme Tavan Taban Puanları -Anadolu İmam Hatip Liseleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber