ALES'ten 90 alan aday, mülakat notu nedeniyle, yüksek lisansa giremedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 16:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüksek lisans ve doktora giriş şartları "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde" düzenlenmiştir. Yönetmeliğin "Öğrenci Kabulü" başlıklı 2. maddesinde 2007 yılında yapılan değişiklikle ALES'ten 55 almış olma şartı getirilmiştir. Senatolarca daha yüksek puan belirlemesi mümkündür.

Yine yönetmeliğin 2. maddesinde; Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, ALES puanı yanı sıra gerekirse, lisans not ortalaması ve mülakat sonucunun da değerlendirilebileceği hükme bağlanmış; bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden yüksek lisans yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar vb.) ve hangi düzeyde yabancı dil bilgisi gerektiği, ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirleneceği düzenlemesi yer almıştır.

Aşağıda Selçuk Üniversitesine ilişkinbir örneğe yer verilmiştir. Aşağıdaki örnekten de görüleceği üzere 90 puan alan adaylar mülakatta verilen 1 veya 4 notları ile başarısız sayılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber