TEDAŞ'a rüşvet operasyonu: 9 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eskişehir ve Bilecik'te Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ)'a bağlı EDAŞ müdürlüklerine düzenlenen operasyonda, aralarında şube müdürleriyle müteahhitlerin de yer aldığı 9 kişi 'rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Zanlıların, birbirleriyle gizli alanlarda buluşarak 14 ihaleye fesat karıştırdıkları ileri sürülüyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, TEDAŞ'a bağlı Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi (EDAŞ)'ın Eskişehir ve Bilecik'teki ihalelerini sürekli aynı firmaların alması üzerine çalışma başlattı. Bir süredir devam eden planlı çalışma sonrasında ihalelere fesat karıştırıldığı ve rüşvet alıp verme olayının olduğunu belirleyen polis, önceki gün düğmeye bastı. Cumhuriyet savcılığından alınan izin doğrultusunda harekete geçen polis, Eskişehir, Ankara ve Bilecik'te 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Eskişehir ve Bilecik'teki Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'nde (EDAŞ) il müdürlülüklerinde görevli, aralarında 5 üst düzey yönetici ile 4 müteahhit gözaltına alındı. Biri bayan 9 zanlının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, ihalelerde kullanılan dokümanlar ile suçtan elde edildiği değerlendirilen toplam 17 bin 300 TL para ve 2 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Operasyon sonucunda, şirket yetkililerin ihalelere girerken paravan ya da destekçi firma yönetimini kullandıkları, bilgi paylaşımda bulunarak, kendilerine avantaj sağladıkları, ihaleleri alabilmek için kurumda görevli şahıslara rüşvet verdikleri tespit edildi.

Ayrıca, alınan rüşvetlerin banka üzerinden 3. şahıslara gönderildiği, zanlıların, 14 kamu ihalesi öncesinde, gizli alanlarda birbirleriyle görüşme yaptıkları belirlendi.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar R.S., A..S., K.B., S.E., S.S., B.G., S.E., A.A. ve S.D., "rüşvet almak, vermek ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber