Ücretli öğretmen nedir, ne değildir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere ücretli öğretmenlik uygulaması türlü sorunlara neden olmaktadır. Ücretli öğretmenlik göreve gelemeyen öğretmenlerin ya da kadrosu boş olan okullarda bu boşluğu dolduracak öğretmen ihtiyacından doğmaktadır.

Ücretli öğretmen nasıl görevlendirilir?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ağustos ayında başlamakta olup ihtiyaç doğrultusunda uygun adayları seçmeye gidilir. Eylül ayında kadrolara gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra kalan açığa göre bu seçim yapılmaktadır.

Ücretli öğretmen göreve nasıl başlar?

Ücretli öğretmenler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ulaşılıp göreve başlayacağı tebliğ edilir eğer öğretmen adayı kabul ederse kurumuna gelip gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra SSK girişleri yapılır ve resmen göreve başlamış olur.

Ücretli öğretmen ne zaman sevk alabilir.

Öğretmenimiz 30 gün çalışıp ve sigortası yatarsa ancak o zaman sevk alabilir. 30 günü dolan öğretmen kurumunda düzenlenen ( il/ilçe ) evrakını alıp en yakın SKK bürosuna gidip muayene olma hakkını elde etmektedir.

Yorum: işte burada sorunlardan biri mevcuttur 1 ay içinde hasta olsa dahi göreve devam etme zorunluluğu vardır. Ayrıca öğretmen ancak il/ilçe merkez birimlerden sevk alabilir. Yani eğer beldede ya da merkeze uzak yerde çalışıyorsa muayene olabilmek için merkeze gitmek zorundadır. Ayrıca önceden sevk alınamadığı için her sevk için ayrıca gelmek zorundadır.

Ücretli öğretmenlerin izin durumları nasıldır?

Ücretli öğretmenler 3 günden fazla rapor kullanamazlar kullanmaları durumunda ise yerlerine yeni öğretmen atanmaktadır. Ayrıca doğum yapan öğretmenin yerinde de öğretmen alınır.

Yorum: işte burada daha büyük sorunlar doğmaktadır. En büyük sorun sürekli öğretmen değişikliğine maruz kalan çocuklardır. Senenin ortasında ders yılı içerisinde bu değişiklikler eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir. Bir diğer sorunsa göreve başlatılan bu öğretmenlerin tekrar çıkışı yapılmakta yeni gelen öğretmenin girişi yapılmaktadır. Burada da kurum çalışanları zor durumda kalmaktadır internet erişiminin her yerde mükemmel olmadığı bilinen bir gerçektir. Zamanında yapılmayan işlemin cezai yaptırımı olduğu unutulmamalıdır.

Memurlar.net bu konuyu defalarca gündeme getirmiştir. Sayın bakanımızın bu konuda duyarlılığını bekliyoruz.

Form editörü Aziyade

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber