Kredi dosya masrafını bankadan icrayla aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bankalardan aldığı ihtiyaç kredisi içinden kesinlen dosya masrafı ve kredi kartı aidatı için Tüketici Hakem Heyetine başvuran vatandaş ödenmeyen parasını icra ile aldı.

Isparta'da pazarlamacılık yapan 37 yaşındaki Serkan Ağarlı, 7 bin liralık krediye istinaden kesilen 565 liralık dosya masrafı ile 90 liralık kredi kartı aidat bedelini Tüketici Hakem Heyeti'nin iade kararına rağmen geri ödemeyen iki bankadan icra kanalıyla aldı.

Ağarlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin rahatsızlanması üzerine acil para ihtiyacını gidermek amacıyla iki yıl içerisinde beş bankadan 17 bin liralık kredi çektiğini, bankaların kredi verirken aldıkları ''dosya masrafı'' ile kredi kartı aidat bedellerini geri alabilmek için hukuki bir mücadele başlattığını söyledi.

Bir bankadan kullandığı 7 bin 500 liralık kredi için kendisinde 700 lira dosya masrafı alındığını savunan Ağarlı, ''Bir televizyon programında bankaların dosya masrafı adı altında krediden kesinti yapamayacaklarını, bu uygulamanın yasal olmadığını öğrenince kredi çektiğim 5 bankayı Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim'' dedi.

Tüketici Hakem Heyeti'nin 5 bankayla ilgili olarak da bankaların dosya masrafı ile kredi kartı aidat bedellerini iade etmesi yönünde karar verdiğini ifade eden Serkan Ağarlı, Tüketici Hakem Heyeti'nin kararına üç bankanın uyarak, dosya masrafları ile kart aidatı bedellerini iade ettiğini, iki bankanın toplam 565 lira tutarındaki dosya masrafı ile 90 lira kredi kartı aidat bedelini iade etmek istemediğini belirtti.

PARAYI İCRA KANALIYLA ALDI

İki bankanın zorluk çıkarması üzerine Isparta 1. ve 2. İcra Dairesi'ne başvurduğunu anlatan Ağarlı, şunları kaydetti:

''Kredi kullandığım beş bankadan ikisi Tüketici Hakem Heyeti'nin kararına rağmen ödeme yapmadı. Elimdeki belgelerle İcra Dairesine başvurdum. Bankanın birinden kredi kartı aidatı bedeli olan 90 lirayı, diğerinden hem kredi kartı aidatı hem de dosya masrafı bedeli olarak toplam 565 lirayı icra kanalıyla almayı başardım.''

Bankalara karşı başlattığı hukuk mücadelesinden zaferle çıkmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ağarlı, ''Karşınızdaki kim olursa olsun hukuken haklıysanız, gerekli mücadelenizi verin. Kazanan siz oluyorsunuz. Asla 'bundan bir şey çıkmaz, karşıda güçlü bir kurum var, galip çıkan o olur' diye düşünmeyin'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber