TBMM'den 'üstün hizmet' ve 'onur' ödülleri

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu yıl ilk kez 'TBMM Onur Ödülü' ve 'Üstün Hizmet Ödülü' verileceğini açkıladı. TBMM Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplandı.

Arınç, burada yaptığı açıklamada, bu yıl Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın TBMM'nin açılışının 85. yılına rastladığı için, milli egemenliği ön plana çıkaran görkemli kutlamalar yapılacağını bildirdi.

Kutlama programını Şubat ayı sonu ya da Mart ayı başında açıklayacaklarını ifade eden Arınç, Başkanlık Divanı tarafından bu yıldan itibaren verilmeye başlanacak 'Onur Ödülü' ve 'Üstün Hizmet Ödülü' yönetmeliklerinin de ele alındığını ifade etti. 'Onur Ödülü'nün yılda sadece bir kişiye verileceğini, Üstün Hizmet Ödülü'nün ise Türkiye'nin her yerinde yararlı, hayırlı işler yapanlara verileceğini belirten TBMM Başkanı Arınç, Üstün Hizmet Ödülü verilecek kişilerin, valilik, kaymakamlık ve il genel meclisleri tarafından kendilerine bildirilen isimler arasından belirleneceğine işaret eti.

Arınç, geçen ay çift sekreter kullanan milletvekillerine bir sekreter sınırlaması getirdiklerini de hatırlattığı açıklamasında, bu çerçevede Başkanlık Divanı üyeleri ve komisyon başkanlarının kullanacakları sekreterlerle milletvekiliyken bakan olanların yanlarına götürecekleri personel sayısına da sınırlama getirildiğini belirtti.

Arınç, kararı hem düzenli çalışma, hem personel politikasının güçlendirilmesi, hem de Meclis bütçesine yük getiren uygulamalardan kurtulmayı amaçladıkları için aldıklarına işaret etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber