Öğretmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 15 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da, içinde öğretmenlerin olduğu minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kazım Onbaşı'nın (43) kullandığı 45 VY 326 plakalı minibüs, Yeniköy yakınında şarampole devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 15 kişi yaralandı. Yaralılar, Manisa ve Saruhanlı ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Minibüste, Soma ilçesinden Manisa'ya gelen bir grup öğretmen ve yakınının bulunduğu belirtildi. Minibüs şoförü Onbaşı'nın uyuduğu iddia edilen kazada, araç Yeniköy yakınlarından yoldan çıkarak birkaç takla atarak şarampole devrildi. Hurdaya dönen minibüste adeta can pazarı yaşandı. Olay yerine gelen Manisa itfaiyesine ait AKS ekiplerince başlatılan kurtarma çalışmasının sonunda iki kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı anlaşıldı. Kazaya şahit olanların ifadesine göre, sürücünün uyumasıyla birlikte minibüs yol üzerinde zikzaklar çizerek şarampole devrilip ters takla attı. Yoldan geçenlerin yardımlarıyla yaralılardan bazıları minibüsün içerisinden çıkartıldı. Sıkışanlar için de olay yerine sevk edilen AKS ekipleri yönlendirildi. 112 ekipleriyle birlikte olay yerine gelen AKS ekipleri bir çok yaralıyı sıkıştığı yerden çıkarttı.

Kazada yaralananlar, Manisa Devlet Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyan Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Şube Müdürü İsa Kara ve yaralı yakınları ve dostları hastaneye koştu.

Kazada yaşamını yitiren Sena Çakır'ın annesi Makbule Çakır ve Babası Mehmet Çakır, hastane morgunda çocuklarının cansız bedenini görünce fenalık geçirdiler. Acılı anne ve babayı yakınları teskin etmeye çalıştı. İki kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı kazada, araç sürücüsü jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yaşanan olayda Sena Çakır (22) ile Ayşe Rukiye İmeç (24) olay yerinde can verirken, Süheyla Aydın (34), Melek Sever (35), Tuğba Sarı (29), Pakize Yalçın (32), Tülay Çetin (33), Melek Ordu (24), Ümmü Çetinkaya (41), Şule Yüksel Dolukan (38), Yelda İlk (24), Zahide Akan (19), Halit Yalçın (4), Muazzez Yıldırım (23), Neriman Güngör (37), Nurgül Çetin (29), Burak Yalçın (2) ve Gülnihal Esen (30) yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber