Kayseri Doğumevi´nde doktor kalmadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl kadrolu 9 çocuk doktorunun bulunduğu Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde doktorların istifaları nedeniyle sadece bir çocuk doktorunun kaldığı öğrenildi.

Kayseri'nin tek çocuk hastanesi olma özelliğini taşıyan Doğumevinde çocuk doktoru sıkıntısı vatandaşları perişan ediyor.

Son dört aydır sıkıntı içinde olan Doğum Evindeki doktorların, Sağlık Müdürlüğünün yanlış uygulamaları ile Başhekimliğin ilgisizliği yüzünden istifa ederek Hastaneden ayrıldıkları iddia ediliyor.

Daha önceleri vardiyalı olarak hizmet veren Doğumevinde şimdi gelen çocuk hastalarla görevli bir doktor ile Başhekimin ilgilendiği gelen haberler arasında.

Mayıs ayında Dr Aynur Simur ve Dr Yeşim Çelikel'in istifası, Haziran Ayında Dr Yüksel Öztürk'ün istifası, Dr Fatma Büyükpatır'ın emeklilik dilekçesi vererek ayrılmasınden sonra geçen hafta da Kadın Doğum uzmanı Dr Ebru Çoşkun ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr Hüseyin Per'in istifası ile sarsılan Hastane idaresi, Yenidoğan eğitimi için üniversiteye gönderilip orada Yenidoğan konusunda tecrübe kazanılması düşünülen tek pratisyen hekimi Dr Ercan Karaaslan'ın istifası ile iyice sıkıntıya girdi.

En son görevli bir Pratisyen hekimin istifasının özellikle Başhekimi iyice sıkıntıya soktuğu, Son 3 ayda Çocuk Sağlığı Hastalıkları Bölümünde yaprak dökümü sürerken bu ayrılmalara Sağlık Müdürlüğü ile Hastane yönetiminin sebep olduğu ileri sürülüyor.

Hastanede çalışan hekimlerin daha önceden de huzursuz olduğu bilinirken, özellikle Eğitim Hastanesindeki Kadın Doğumcuların doğumevindeki meslektaşlarından 2?2,5 kat fazla döner kazanmaları, diğer yardımcı sağlık personelin de çok düşük döner alması ayrı bir huzursuzluk konusu olduğu iddia ediliyordu.

Hastaneden bu kaçışlar nedeniyle zor durumda kalan Başhekimin yoğun bakımı tek başına sürdürmeye çalıştığı öğrenilirken, oysa yeni doğan yoğun bakım 1 ve yoğun bakım 2'nin ayrı ayrı sorumlu doktorunun olması gerektiği ifade ediliyor.

Öte yandan, yeni doğan da çalışan hemşirelerin tamamının yeni doğan canlandırma sertifikasının olması gerekliliği varken sadece birkaç hemşirede bulunması da yarın birçok adli problemi de ortaya çıkaracağı iddialarını beraberinde getiriyor.

28. Dönem uzman Doktor atamalarında yeni doğan uzmanı beklenirken Bakanlığın 2 yeni doğan uzmanından birisini vermemesi de Sağlık Müdürlüğünün ve Başhekimin aktif olamadığı olarak yorumlanıyor. Kayserili siyasetçilerinde devreye girerek yenidoğan uzmanı konusunda acilen bir şeyler yapılması gerekiyor. Bunun yanında vatandaşlar, Doğumevinde süren tadilat işleri ile hastanenin kalitesinin sadece kağıt üstünde arttığını, doktor olmayan hastanenin kimseye faydasına olmadığını söyleyerek, yöneticileri eleştirdiler.

kayserigundem.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber