KEY ödemelerinde tarih belirsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesi, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan "koliler dolusu" yeni listelerin Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletildiği, bu listelerin incelenmesinin sürdüğü, ödemelere ilişkin bir tarih belirleme imkanı olmadığı bildirildi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY hesaplarının ödenmesinde, itirazların cevaplanarak listelerin kendilerine gönderilmesinin son tarihinin 28 Haziran olduğunu hatırlattı. Söz konusu tarihi dikkate alanların, kendilerine düzeltmeleri göndererek hesaplanmasını istediklerini belirten Sayın, şöyle devam etti:

"Çok evrak var. Düzeltmeler koliler halinde geldi. Arkadaşlarımız gece-gündüz çalışıyorlar. Henüz koliler açılıp bitmiş değil. Bu düzeltmelerde sadece düzeltilen kısımlar girilmiyor, tekrar yeni baştan giriliyor. Bu da zaman alıyor. Ne zaman biteceğini henüz bilmiyoruz. 6 bine yakın kurumdan düzeltmeler geldi, gelmeyen kurumlar da var."

Ödeme tarihine ilişkin bir soru üzerine Sayın, tarih verme imkanı olmadığını, henüz bilgilerin giriş işlemlerinin bitmediğini yineledi.

"Bu konuda süreç, bir zaman söylemek yanıltıcı olur" diyen Sayın, çok fazla düzeltme geldiğini, gece-gündüz çalışılmasına rağmen tarih belirleme imkanı olmadığını kaydetti.

Kurumların değerlendirmeler sonucu hazırladıkları yeni listelerin gönderilme tarihinin en son 28 Haziran olduğunu, bu tarihten sonra gelenleri kabul etme imkanı olmadığını belirten Sayın, "Çünkü kanun bu. Kabul edilirse kanun dışına çıkmış oluruz. Ne problemle karşı karşıya geleceğimizi bilmediğimiz için 28 Haziran'dan sonra gönderilenleri kabul etme imkanı yok" dedi.

Çalışmaların, hesaplamaların devam ettiğini, KEY sahiplerinin, itiraz edenlerin KEY Birimi'ne gelerek sorular sormasının çalışmaları engellediğini anlatan Sayın, "Bizde verilecek hiçbir bilgi yok. Tamamen kurumlarıyla ilgili. Eğer kurumlar bize göndermişlerse onun hesabını yapacağız, daha sonra Resmi Gazete'de ilan edilecek. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ilan edecek, bizim ilan etme yetkimiz yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber