Fen edebiyatçılara pedagojik formasyon YÖK'ten onay aldı

Geçen ay, en çok konuşulan konulardan birisi, fen edebiyat mezunlarına lisans öğrenimleri sırasında pedagojik formasyon verilmesi konusuydu. YÖK'ün bu konuyu 27 Ağustos 2009 tarihli toplantısında konuşacağı belirtilmekteydi. Belirdiği üzere, YÖK Yürütme Kurulu, bu konuyu 27 Ağustos 2009 tarihli toplantısında görüşmüş ve başvuran 4 üniversitenin (İstanbul, Uludağ, Marmara ve Atatürk Üniversiteleri) 2009-2010 öğretim yılında, lisans öğrenimi sırasında pedagojik formasyon dersi verebileceğine karar vermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Geçen ay en çok konuşulan konulardan birisi fen edebiyat mezunlarına lisans öğrenimleri sırasında pedagojik formasyon verilmesi konusuydu.

YÖK'ün bu konuyu 27 Ağustos 2009 tarihli toplantısında konuşacağı belirtilmekteydi. Belirdiği üzere YÖK Yürütme Kurulu, bu konuyu 27 Ağustos 2009 tarihli toplantısında görüşmüş ve başvuran 4 üniversitenin (İstanbul, Uludağ, Marmara ve Atatürk Üniversiteleri) 2009-2010 öğretim yılında, lisans öğrenimi sırasında pedagojik formasyon dersi verebileceğine karar vermiştir.

YÖK Yürütme Kurulunun toplantı yaptığı ana değin 4 üniversite başvuruda bulunmuş ve yapılan başvurular olumlu değerlendirilmiştir. Adı geçen üniversiteler YÖK'ten aldıkları onay doğrultusunda kendi web sitelerinde gerekli duyuruyu yapmıştır. (Atatürk Üniversitesinin duyurusu için tıklayınız.) Diğer üniversitelerin de, 2009-2010 öğretim yılından itibaren lisans öğrenimi sırasında pedagojik formasyon dersi verebilmesi için YÖK'e başvuruda bulunması gerekmektedir.

Burada şu hususu da belirtmek gerekmektedir. YÖK Yürütme Kurulu sadece başvuruları değerlendirmiş olup, daha önce mezun olanlara yönelik ayrıca bir karar almamıştır.

memurlar.net ziyaretçilerine duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber