Atama sevincini 5 aylık oğluyla paylaştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çubukçu, "Bu sayede üniversitelerin, bakanlığın ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretmen yetiştirilmesine ağırlık verecek, öğrenciler tercihlerini yaparken iş bulma imkanı en çok olan öğretmenlik alanlarını tercih edecekler.

Bakanlık da ihtiyaç duyduğu alanlarda mezun olanları hemen istihdam edebilecek." bilgisini verdi. Konuşmasının ardından Çubukçu, bilgisayar kurasıyla atamaları başlattı. Kura sonucunda ilk atama yoluyla 3 bin 901 kadrolu, 8 bin 813 sözleşmeli, kurumlararası, açıktan ve milli sporcu kontenjanından olmak üzere toplam 15 bin 655 öğretmen ataması yapıldı. Atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'http://personel.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. 31 Ağustos ile 11 Eylül tarihleri arasında 15 bin 800 öğretmen ataması için 42 bin 88 aday başvururken, bunlardan 40 bin 626 adayın başvurusu geçerli sayıldı.

İçeride atama heyecanı yaşanırken, dışarıda ataması yapılmayan öğretmen adayları ve Danıştay kararı gereği artık anaokullarında çalışamayacak usta öğreticilerin protesto gösterileri vardı. Atanamayan Öğretmenler Platformu'na üye bir grup, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe karşı olduklarını belirterek, kadrolu atanmak istediklerini kaydetti. 200 bin mezunun öğretmenlik için beklediğini söyleyen bazı adaylar ise öğretmenlik için daha fazla kadro ayrılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber