Savcıların oturduğu sitenin önünde suikast silahı Uzi bulundu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Başakşehir'de hâkim ve savcıların da oturduğu bir site içerisindeki çöp bidonlarının yanında suikast silahı Uzi bulundu. Şarjörsüz olduğu tespit edilen silah, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Sokaklara bırakılan silahlara dün bir yenisi eklendi. Bu kez adres İstanbul Başakşehir'di. 2. Etap içerisinde bir sitenin temizlik görevlisi sabah çöplerini boşaltmak için geldiği konteynerlerin yanında beyaz bir poşet buldu. Çöp sanarak konteynıra atmak isteyen görevli, poşetin içerisinden gazeteye sarılı olan silahı yere düşürdü. Ağır olan ve düştüğünde metal sesi gelen poşetten şüphelenen temizlik görevlisi, içerisini kontrol edince silah olduğunu gördü. Poşeti yere bırakarak, güvenlik görevlilerine haber verdi. Ardından emniyete bilgi verildi. Kısa süre sonra polis olay yerine geldi. Ekipler silahı inceledi. Olay yerine bomba imha ekibi de çağrıldı. Çöp konteynerleri ve çevresinde inceleme yapıldı. Ancak başka bir silaha rastlanmadı. Silahın şarjörü yoktu, seri numarası da silinmişti. Uzi, ayrıntılı inceleme için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Silahın önemli bazı davalara bakan hakim ve savcıların ikamet ettiği Başakşehir'de bulunması dikkat çekti. Çöp konteynerine 20 metre uzaklıkta 44 daireli binanın tamamında hakim, savcı ve avukatlar otururken yan binanın ise İSKİ'de çalışan memurlara ve daire başkanlarına ait olduğu öğrenildi.

ERGENEKON BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK

Silahın Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen silahlarla ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor. Silahı bulan temizlik görevlisi, sabah 7.30'da çöpleri boşaltmak için geldiği sırada poşeti bulduğunu ve ağır olmasından şüphelendiğini söyledi. İçerisini açtığında silahı gördüğünü ve hemen yere bıraktığını anlatan şahıs, el izinin bu arada silaha geçmiş olabileceğini söyledi. Gözaltına alınan görevli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KAZIM PIYNAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber