Kamu kurumları, işçi alımını il düzeyinde karşılamaya başladı

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" 9 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu bu yönetmelik ile birlikte Türkiye'de ilk defa, il bazında işçi ihtiyacı giderilmeye başlanmıştır. İŞKUR, kendisine kayıtlı adayların ikametgahlarını "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresler" ile eşleştirerek adaylara başvuru imkanı tanımaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 Ağustos 2009 tarihli haberimizde, yönetmelikte yapılan değişikliği ele almıştık. Yönetmelik bugüne kadar uygulanagelen işçi alımını baştan sona değiştirmiştir. Herşeyden önce ülkemiz ilk defa il bazında işçi alımı uygulaması ile tanışmıştır. Yine işçi alımlarında aynı KPSS paunıyla birden fazla işçi alımına başvurmaya sınır getirilmiştir. Detaylar ilgili haberde ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Haberimizin konuyla ilgili bölümü şu şekildedir:

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesi şu şekildedir: "(3) Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler."

Bu düzenlemenin istisnası ise şu şekildedir: "(4) Ancak, 2 nci maddenin ikinci fıkrasının (d) bendi saklı kalmak kaydıyla, sürekli işçi olarak istihdam edilecek müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi ve uzmanların yardımcı ve stajyerleri ile mühendis, aktüer ve hukuk müşaviri talepleri, işçinin istihdam edileceği ilin potansiyeli göz önünde bulundurularak, ulusal düzeyde de verilebilir."

Buna göre;
- Sürekli işçi olarak istihdam edilecek müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi ve uzmanların yardımcı ve stajyerleri,
- mühendis
- aktüer
- hukuk müşaviri,
hariç olmak üzere işçi talepleri artık il düzeyinde verilecektir."

Bu çerçevedeki ilanlar, İŞKUR'un internet sitesinde ilan edilmeye başlanmıştır. Yayımlanan her bir ilanda, ilana hangi ilde veya ilçede ikamet edenlerin başvurabileceği tek tek belirtilmektedir. (İlanları görmek için tıklayınız. Normal ilanlar- Özürlü ilanları) Belirtilen il veya ilçelerde ikamet etmeyenler ilanlara başvuramamaktadır. İŞKUR, kendisine kayıtlı adayların T.C. Kimlik numaraları bilgisi üzerinden adreslerini online olarak almaktadır. Bu bilgiye dayanılarak adaya online başvuru imkanı sağlanmakta veya sağlanmamaktadır.

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen il bazlı işçi alımı uygulamasının yararlı olmasını temenni ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber