Vatandaş, hastane borcuna aftan habersiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2009 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal güvencesi bulunmayan kişilerin, devlet veya üniversite hastanelerine olan borçlarına kanunla getirilen kısmi af ve indirimlere rağmen yeterince başvurunun olmadığı, 11 Ocak 2010 tarihine kadar başvuruda bulunmayanların bu haktan faydalanamayacakları bildirildi.

Adana Defterdarı Tamer Utkucu, 26 Haziran 2009'da kabul edilen 5917 sayılı kanunla, hastane borçlarına kısmi af getirildiğini, borçluların, bu imkanı mutlaka değerlendirmesini beklediklerini söyledi. Utkucu, sosyal güvencesi bulunmayan kişilerin devlet veya üniversite hastanelerine olan borçlarına yaklaşık üç ay önce getirilen kısmi af ve indirime rağmen bugüne kadar yeterince başvurunun olmadığını belirterek, "Bu durumun, vatandaşların bu kanundan habersiz olmalarından kaynaklandığını düşünüyoruz." dedi.

Kanuna göre 100 liranın altındaki hastane borçları herhangi bir işleme tabi tutulmadan silinecek. Bunun üzerindeki borçlarda ise peşin veya taksitle ödenmesi halinde yüzde 50 indirim yapılacak. Düzenleme 1 Ocak 2009 tarihinden önce kesilen ve ödenmeyen borçları kapsıyor. Borcun yüzde 50'sinin peşin veya taksitle ödenmesi halinde kalan tutar, faiz, vekalet ücreti, yargılama veya icra takipleri ile birlikte silinecek. Bu imkandan yararlanmak isteyen borçluların, 11 Ocak 2010 tarihine kadar hastane yönetimlerine ya da illerde defterdarlık, ilçelerde mal müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuruda bulunmayanlar kanundan faydalanma hakkını yitirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber