Hakim, zabıt kâtibi çalıyor avukat söylüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2009 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Barosu bünyesinde oluşturulan Türk halk müziği korosu, avukat, hakim, hukuk profesörü, emekli polis, zabıt katipleri ve muhtarı buluşturdu. Baro bünyesinde 5 yıl önce kurulan koro, verdiği konserlerle halktan büyük ilgi görüyor.

Çoğunluğunu adliye çalışanlarının ve avukatların oluşturduğu koro, her yıl huzurevi, cezaevi ve Mevlana Kültür Merkezi'nde konserler veriyor. 10'u saz ekibi olmak üzere 30 kişilik topluluğun şefliğini ise emekli müzik öğretmeni Erdoğan Pınar yapıyor.

Türkiye'nin her yöresinden türküler seslendiren koronun koordinatörü avukat Osman Şengül, üyelerin iş stresini türkü söyleyerek attığını söyledi.

Önceki yıllarda başta cezaevi olmak üzere huzurevi ve Mevlana Kültür Merkezi'nde birçok konser verdiklerini kaydeden Şengül, amaçlarının Türk kültürünü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu ifade etti.

Erdoğan Pınar ise değişik mesleklerden 30 kişinin güzel bir ekip oluşturarak, Türk sanat ve halk müziğine olumlu katkı sağladıklarının altını çizdi.

Koro üyelerinin uyum içinde ve severek türküleri seslendirdiğini anlatan Erdoğan Pınar, "Türk halk müziğine gönül vermiş değişik mesleklerden arkadaşlarımızla oluşturduğumuz koromuzun çalışmaları devam ediyor. Bu yıl haziran ayında vereceğimiz konserlere hazırlanıyoruz. Avukat, zabıt katibi, hakim ve profesör gibi meslek mensupları var. Şimdilik haftada 1 gün çalışıyoruz. Büyük keyif alarak yaptığımız çalışmalarda amacımız hem zamanımızı değerlendirmek hem de kültürümüzü genç nesillere aktarmak." diye konuştu.

Koronun kuruluşundan itibaren çalışmalara katılan avukat Kazım Bakmaz da Türk halk ve sanat müziği korosunun kendilerine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Koronun yoğun iş ortamın meydana getirdiği stresten kurtulmak için güzel bir hobi ve uğraş olduğunu anlatan Bakmaz, "İyi ki katılmışım. 4 yıl süresince hem müzik bilgim arttı, hem yeni arkadaşlar edindim. Koroya katıldıktan sonra yeni müzik enstrümanları çalmayı da öğrendim. Saz çalıyordum şimdi bağlama da öğrendim. Koro şefimizin önderliğinde her hafta çalışıyoruz. Bu koroyu uzun yıllar yaşatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Koroda türkü söyleyen avukat Alaettin Ekizer ise koro sayesinde birçok yeni arkadaşlık edindiğini anlattı.

Koronun halk ile adliyeyi kaynaştırdığını dile getiren Ekizer, şunları söyledi: "Koro iş stresimizi atmamıza katkı yapıyor. Daha samimi ilişkiler kuruyoruz. Toplumun değişik kesimlerinden kişilerle iç içeyiz. Bu faaliyeti yaygınlaştırmak ve öz kültürümüzü yaşatmak için önemli bir faaliyet. Bu çalışma sadece barolarla sınırlı kalmamalı. Diğer kurumlarda da oluşturulmalı. Bu halkın kaynaşması için önemli bir faaliyet."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber