Beşiktaş öğretmen evinde kavga

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş Öğretmenevi'nde aileleriyle yemek yiyip içki içen öğretmenlere yan masalarda harem selamlık oturarak nişan töreni yapan kişilerin saldırdığı iddia edildi.

Beşiktaş Öğretmenevi'nde aileleriyle yemek yiyip içki içen öğretmenlere yan masalarda harem selamlık oturarak nişan töreni yapan kişilerin saldırdığı iddia edildi. Dövülen öğretmen Oğuzhan Kayış ve arkadaşlarının şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

BEŞİKTAŞ Öğretmenevi'nde yarıyıl tatilinin başlamasını kendi aralarında kutlayan öğretmenlere, içki içtikleri için kimliği belirsiz bir grup saldırdı. Maçka İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Oğuzhan Kayış feci şekilde dövüldü. Kayış, kendisine saldıranların Beşiktaş Halk Eğitim Müdürü İsmail Çelik adına ayırtılmış masalarda harem selamlık oturarak nişan töreni yapan kişiler olduğunu iddia etti. Beşiktaş Öğretmenevi'nde önceki gece meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti:

Maçka İlköğretim Okulu öğretmeni Oğuzhan Kayış ve öğretmen arkadaşları, aileleriyle yemek yiyip eğlenmek için Beşiktaş Öğretmenevi'ne gitti. Bu sırada Beşiktaş Halk Eğitim Müdürü İsmail Çelik adına rezervasyon yaptıran bir grup da, harem selamlık oturararak bir nişan töreni yapıyordu.

NİŞANDAN SONRA SALDIRI

Saat 22.00 sıralarında, nişan töreninin bitmesinin ardından kadınları evlerine gönderen gruptaki erkekler, tuvalete giden öğretmen Oğuzhan Kayış'ı sıkıştırarak dövdü. Daha sonra salona geçen grup, buradaki diğer öğretmenlere de tabak ve bardak fırlatarak saldırdı. Öğretmenevi çalışanlarının araya girmesiyle durdurulan kavga sonrasında, saldırıda bulunanlar uzaklaştırıldı.

Kayış, ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne götürüldü. Kayış'ın arkadaşları olayı protesto edip ?Bizim maaşlarımızdan kesinti yapılarak, bizim için açılan böyle bir yere bu tip insanlar nasıl giriyor? Burada harem selamlık oturup öğretmenlere nasıl saldırıyorlar?' dediler.

Beşiktaş Öğretmenevi Müdürü Hülya Yalçın, soruları yanıtlamadı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, ?Olaya ilişkin inceleme başlattığını ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayı araştırdığını' açıkladı.

Çelik: Kefil olduğuma pişmanım

BEŞİKTAŞ Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çelik, olayla ilgisinin sadece komşusu Salih Akyüz'ün öğretmenevindeki nişan töreni için rezervasyona ?kefillik' etmekten kaynaklandığını söyledi. Çelik, şöyle konuştu: ?Ne o gecede, ne o nişan ya da düğün her neyse orada bulundum. Sadece Salih Bey'i tanırım, diğerlerini hiç tanımam. Komşum Salih Akyüz, Beşiktaş Öğretmenevi'ne gitmek istediklerini ve kefil gerektiği için de yardımcı olmamı istedi. Ben de oldum. Olay gecesi de bana gelerek ?Sana karşı çok mahcubum. İçki, bardakta durduğu gibi durmadı. Kavga çıktı, bize sataştılar' dedi.'

Tabak bardak fırlattılar

BEŞİKTAŞ Öğretmenevi'nde neşeli başlayan gece karakolda bitti. İçki yüzünden çıkan tartışmanın ardından öğretmen Oğuzhan Kayış'ı tartaklayan grup, diğer öğretmenlere de tabakları ve bardakları fırlatarak saldırdı. Öğretmenevi çalışanlarının araya girmesiyle durdurulan kavga sonrasında yerler cam parçalarıyla doluydu. Kayış ise salondan sedyeyle çıkarılıp, hastaneye götürüldü.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber