21 Eylül 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki BM 64. Genel Kurulu ile Pitsburg'daki G-20 zirvesine katılmak üzere İstanbul'dan ABD'ye gidecek.

2- Siyasi partilerde bayramlaşma...

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşma törenine katılacak.

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, partilerinin genel merkezlerinde partililerle bayramlaşacak.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Anavatan Partisi Genel Merkezinde ortak bayramlaşma törenine katılacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Bursa il teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bulunacak.

3- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti İzmir İl Başkanlığı yeni binasının açılışı ve bayramlaşma törenine katılacak.

4- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığının bayramlaşma töreni ile Seydiler Baraj Gölüne balık salma törenine katılacak.

5- Avrupa'da Türkiye imajı "lokum, fes ve dansöz"...

- Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

- "Türk kültürüyle ilgili bir yanılsama var. Yani Turkish lokum, kafada kırmızı fes ve dansöz, bıyıklı, şalvarlı ve palalı erkekler..."

- "Bazı dönemlerde biz bunu reklamlarımızda bile tekrar etmişiz. Reklamlarda şalvarlı kızlar, uçan halılar, pala bıyıklı, ata binmiş birtakım şehzadeler! Böyle bir Türkiye yok."

- "Çok eskiye kadar giden çok köklü bir tarihimiz var. Ama biz modern yaşam tarzını benimsemiş olan çağdaş bir ülkeyiz. Bunları birlikte sunan konsepti giderek geliştirmeye çalışıyoruz."

6- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyonun Trabzon İl Temsilciliğinde düzenlenecek bayramlaşma törenine katılacak.

7- Yenilenebilir enerjiye yatırım, istihdama yatırım...

- Türkiye'de öngörülen yenilenebilir enerji projelerinin devreye alınmasıyla sağlanacak kalıcı istihdam, yaklaşık 53 bin iken, NABUCCO projesinin 15 bin kişiye iş sağlayacağı tahmin ediliyor.

- Küresel olarak, 2030 itibariyle yenilenebilir enerji sektörüne tahmini 630 milyar dolarlık yatırım, en az 20 milyon ek iş yaratacak.

- TOBB Türkiye Enerji Sektörü Meclis Üyesi Alpay Ünal:

- "Yenilenebilir kaynaklı yatırımların istihdama katkısı daha büyük oluyor."

8- Türkiye'de internet güvenliği.

- Trend Micro'nun "global web tehditleri" anketine yanıt verenlerin yarısı, bilgisayarını tehdit eden en son tehlikelerden haberdar değil.

- Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson:

- "Ankete verilen yanıtlar, internet kullanıcılarının istenmeyen e-posta ve oltalama gibi görünür tehditlere odaklandığını gösteriyor."

9- Yerli turist tatil için ortalama bin lira harcadı.

- Tatilsepeti.com Yönetici Ortaklarından Kaan Karayal:

- "Bu yıl deluxe otellerdeki talep, bir miktar uygun fiyatlı 5 yıldızlı otellere kaydı. Uygun fiyatlı 5 yıldızlı oteller daha fazla rağbet gördü."

- "Taksit talepleri azaldı. Misafirlerimiz az taksit veya tek çekim ile ödemeyi daha çok tercih etti."

10- Kızılayın kanı Ramazanda yüzde 57 arttı.

- Türk Kızılayına Ramazan ayında yapılan kan bağışı miktarında geçen yıla oranla yüzde 57 artış yaşandı.

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali:

- "Halkımıza Kızılayın Ramazanda da kana ihtiyacı olduğunu şeffaf bir şekilde anlatınca bağış oranında çok ciddi bir artış yaşandı."

- "Türk insanına acı veren kan problemini 2012 yılında çözeceğiz."

11- Turkcell Süper Lig'de 6. haftanın son maçı, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda, Kasımpaşa ile lider Galatasaray arasında oynanacak.

12- Bank Asya 1. Lig'de 5. haftanın son maçında, Dardanelspor ile Orduspor, Çanakkale 18 Mart Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

13- Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası, serbest stilde 3 sıkletteki müsabakalarla Danimarka'nın Herning kentinde başlıyor.

14- 13. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu maçları, İzmir'de sürüyor. - Türkiye, Fransa ile Yeni Buca Stadı'nda karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber