Cumhurbaşkanı Gül, sanal ortamdaki hakaretleri gözetliyor

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2009 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Internet sayfalarında yer alan okur yorumlarının ?hakaret' gerekçesiyle soruşturulduğu ortaya çıktı

Gül sanal ortamı gözetliyor

İLHAN TAŞCI

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında internet sitelerinde yer alan eleştirel yorumların IP numaraları üzerinden izlenerek, soruşturma konusu edildiği anlaşıldı. Gazetemizin internet sayfasında C.B adlı bir kişinin yaptığı ?İstifa edin, gidin yargılanın? yorumu Cumhurbaşkanı'na hakaret olarak değerlendirilerek soruşturma açıldı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla başlatılan soruşturma süreci şöyle gelişti:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taraf gazetesi tarafından yayımlanan ve gerçeği bugüne değin ortaya çıkartılamayan ?İrticayla Mücadele Eylem Planı Belgesi? haberi üzerine, ?Türkiye şeffaf bir ülkedir. Bu şeffaflık içinde bir yanlış varsa hukuk yoluyla ortaya çıkar ve gereği yapılır. Artık Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmaz? değerlendirmesini yaptı. C.B. rumuzunu kullanan bir kişi de gazetemizin internet sitesinde yayımlanan habere yorum yazdı. C.B. yorumunda, ?Abdullah Bey, şeffaflık, hakkındaki dosyalardan yargılanmaktan geçer. Hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan yargılanmak durumundasınız. O makamdan istifa etmiyorsunuz. Bunun neresi şeffaflık? İstifa edin gidin yargılanın. ? değerlendirmesini yaptı.

Okurun bu yorumu üzerine Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Cumhurbaşkanı'na yönelik eleştiriyi hakaret kabul ederek yorumu yazan C.B. hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü, 4 Eylül'de Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak yorumu yapan kişinin bilgisayarının IP numasının belirlenebilmesi için gazete tarafından emniyete gerekli bilgilerin verilmesini istedi. İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mehmet Hasbal imzasıyla Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenilen talep yazısında şöyle denildi:

?www.cumhuriyet.com.tr isimli web sitesinde ?Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmaz' başlığı ile çıkan habere, C.B. rumuzu kullanılarak gönderilen iletide Cumhurbaşkanı'na hakeret edilmiş olduğu bildirilmiştir. 23 Haziran 2009 tarih ve son güncellemesi 11.46 olan haberin yer aldığı sayfada C.B. rumuzu kullanan şahıs/şahısların, www.cumhuriyet.com.tr adlı web sitesine düşen IP numarasının tespiti için Şişli ilçesi Prof. Dr. Nurettin Mazhar Öktel Sokak No: 2 sayılı yerde faaliyet gösteren web sitesi yöneticiliğinden mevcut bilgilerin çıkartılarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesi için gerekli talimatın verilmesini arz ederim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber