Mahkeme kararıyla, devlet kara yolunu kapattırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde arazisinden istimlak yapılmadan kara yolu geçirilmesi üzerine açtığı davayı kazanan vatandaş, Bandırma-Çanakkale kara yolunun tek şeridini kapattırdı.

Bandırma'da yaşayan Ferit Beceren (77), Karayolları 146. Şube Şefliği karşısında Bandırma-Çanakkale yolu yanındaki arazisinden izinsiz olarak kara yolu, enerji hattı ve kanal geçirilmesinden dolayı Bandırma Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı, 5 yıl süren davaları kazandı. Mahkeme kararıyla Karayolları ekipleri tarafından Bandırma-Çanakkale yolunun şahsın arsasında kalan kısmına geçişi önleyen tabelalar dikildi.

Devlet kurumlarının istimlak yapmadan izinsiz olarak arsasını kullandığını ve kendisine ücret ödenmediğini belirten Beceren, devletin kendisine hakkı olan parayı vermesi halinde kara yolunu açtıracağını söyledi. Haklılığını mahkeme yoluyla ıspatladığını ifade eden Beceren, "Çanakkale kara yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmı benim arsamdan geçti ve bana ücret ödenmedi. Adalete güveniyordum ve davayı kazandım. Yola direkleri ben değil Karayolları dikti. Devlet ne uygun görürse bana ödeyecek. Parasını ödedikleri zaman yolu açarlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber