Askeri savcıya tutuklama talebi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 21:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında sanatçılarında bulunduğu bir çok kişiye sahte çürük raporu hazırlayan çeteye baskın düzenledi. Baskında 14 kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyonda Karargah Evleri Soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Ziya Üçok'da şüpheli olarak yer aldı. Polisin 30 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 14'ü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Askeri Savcı Ahmet Ziya Üçok da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın Beşiktaş'daki adliye binasına gelerek savcı Hikmet Usta'ya ifade verdi.

ALBAYA TUTUKLAMA İSTEMİ

Soruşturmayı yürüten savcı, askeri savcı Ahmet Zeki Üçok'un 'suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak ve yağmaya azmettirmek' suçlamaları ile tutuklanmasını istedi. Albay Üçok sorgulanmak üzere nömetçi mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınanlar arasında iki sivil memur, iki hayat kadını, iki emekli astsubay ve bir emekli binbaşı da bulunuyor.


Askeri savcıya çürük raporu sorgusu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında sanatçılarında bulunduğu bir çok kişiye sahte çürük raporu hazırlayan çeteye baskın düzenledi. Düzenlenen operasyonda Karargah Evleri Soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Ziya Üçok'da şüpheli olarak yer aldı. Polisin 30 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 14'ü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Askeri Savcı Ahmet Ziya Üçok da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın Beşiktaş'daki adliye binasına gelerek savcı Hikmet Usta'ya ifade verdi. Gözaltına alınanlar arasında iki sivil memur, iki hayat kadını, iki emekli astsubay ve bir emekli binbaşı da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber