Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulları Kurulması Hakkında Yönetmelik Taslağı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 21:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bilindiği gibi, "Bologna Süreci" resmi olarak 1999 yılında Bologna Bildirisi'nin 29 Avrupa ülkesinin yükseköğretimden sorumlu Bakanlar tarafından imzalanması ile başlanmıştır.

Bundan iki yıl sonra 19 Mayıs 2001 tarihinde de ülkemiz bu sürece dahil olmuştur. O tarihten bu yana, Yükseköğretim Kurulu sürecin gerektirdiği mevzuat düzenlemesi ve akademik nitelikli birçok calışma yapılmıştır ve halen yapmaktadır.

Bologna Süreci'nin en önemli gereklerinden biriside, yükseköğretirn kurumlarının faaliyetlerinin planlamasında dışpaydaşların da görüş, öneri ve desteklerinin alınmasıdır.

Bu bağlamda, yükseköğretim kurumlarımızın akademik faaliyetlerinde vestratejik planlamalarında yükseköğretirn kurumları dışındakipaydaşların da görüşlerine başvurulması, onların desteklerinin vekatkılarının alınmasına imkan sağlayacak danışma kurulları kurulmasını öngören bir yönetmelik taslağı hazırlanrmıştır..

Yazı ekinde yer alan yönetmelik taslağının incelenerek görüş ve önerilerinizin 17Ekim 2009 tarihine kadar Başkanlığımıza bildirilmesini saygılarımlarica ederim.

Ömer DEMİR

Başkan Vekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber