Aksaray İdare Mahkemesi; Promosyon paralarıyla okul yaptırılamaz!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Eylül 2009 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray İdare Mahkemesi il merkezinde görev yapan bir öğretmenin valilik aleyhine açmış olduğu davada, promosyon paralarının %70'inin çalışanlara dağıtılması gerektiği, promosyon paralarıyla okul yaptırılamayacağına karar verdi.

2006 Yılında Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il merkezinde görev yapan öğretmenler adına bir banka ile yapmış olduğu 500.000,00 TL'lik promosyon anlaşmasından elde edilen parayı çalışanlara dağıtmayarak okul yapımında kullanmıştır.

Promosyon paralarının mevzuat uyarınca %70'lik kısmının kurum çalışanlarına dağıtılması gerekirken aksi yönde işlem tesis edilmesi neticesinde konu yargıya taşınmıştır. Aksaray İdare Mahkemesi'nde açılmış olan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanmış ve idare mahkemesi Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tesis etmiş olduğu işlemi hukuka aykırı olarak promosyon paralarıyla okul yaptırılamayacağını, bu paranın çalışanların maaşları karşılığı ödendiğinden mevzuat uyarınca elde edilen gelirin %70'lik kısmının kurum çalışanlarına dağıtılması gerektiği yönünde karar vermiştir.

İdare mahkemesinin bu kararıyla promosyonlardan elde edilen gelirlerin Başbakanlığın 2007/21 sayılı genelgesi uyarınca ancak %30'luk kısmının kuruma ayrılabileceğini, ayrılan bu paranın ise çeşitli mahkeme kararlarında da ifade edildiği üzere kurum çalışanlarının ihtiyaçları doğrultusunda harcanabileceği, bu parayla kuruma demirbaş alınamayacağı, okul yaptırılamayacağı, kurumun özel iş ve işlemlerinde kullanılamayacağı neticelenmiş oldu.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Aksaray İdare Mahkemesi'nin Kararı için tıklayınız.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber