Ergenekon davasında olay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un 2 Üye Hakimi:Davadan Çekilmedik

- Birinci "Ergenekon" davasında üye hakimler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu, davadan çekilmediklerini bildirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, avukat Mehmet Cengiz'in, 2 üye hakimin davadan çekilmesine yönelik yazılı ve sözlü talebine ilişkin, hakim Özese ve Haşıloğlu'nun yazılı beyanda bulunduklarını söyledi.

Özese'nin, avukatın dilekçesinde ileri sürülen gerekçenin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında olmadığını belirttiğini ifade eden Şengün, Özese'nin davadan çekilmesini gerektiren herhangi bir sebep olmadığını kaydettiğini aktardı.

Şengün, Haşıloğlu'nun da yazılı beyanında, sanık Aydın Yüksek'in söylemlerinin sanık savunması kapsamında değerlendirildiğini, yasal ve vicdani olarak davadan çekilmesini gerektirir bir durum olmadığını bildirdiğini kaydetti.


1. Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında olay çıkaran Alparslan Arslan salondan çıkarıldı.

Ağustos ayında hakim karşısına çıkarılan Arslan önce salondan çıkmak istemiş ve ?Neyin var? diye soran Mahkeme Başkanı Şengün'e ?Beyinsel problemlerim var? diye cevap vermişti. Arslan, cebine soktuğu eli için yöneltilen soruyu da, ?Sana ne lan, sen kimsin. Size mi kaldı bu memleket? diye bağırarak yanıtlamıştı. Bunun üzerine önce Devlet Hastanesi'ne gönderilen Arslan'ın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine karar verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber