Meslek liselerine itfaiyecilik bölümü açılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yüksek okullarda bulunan itfaiyecilik bölümünün artık meslek liselerinde de kurulacağını açıkladı.

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Yönetim Kurulu üyeleri, İtfaiyeciler Haftası münasebetiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan'ı makamında ziyaret etti. TEKEV Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, burada yaptığı konuşmada, "Bütün itfaiye teşkilatı ve çalışanlarının İtfaiyeciler Haftası'nı kutluyoruz. Yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. İtfaiyecilik, vatandaşların can ve mal güvenliği için kendi canlarını tehlikeye atan insanlardan oluşan kutsal bir kurumdur. Sizlerin varlığı, bizlere huzur ve güven vermektedir" dedi.

Fahri Yıldız, Bursa'daki tüm teknik eğitim kurumlarının yanı sıra meslek liselerinin de TEKEV'in birer parçası olduğu belirtti. Yıldız, İtfaiye Daire Başkanlığı ile ortak projelere imza atmak için hazır olduklarını belirterek, AKUT ve ilk yardım ile ilgili konularda ortaklaşa çalışmak ve birlikte projeler üretmek istediklerini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ise itfaiyeciler haftası nedeniyle teşkilatlarına gösterilen yakın ilgiden memnun olduklarını kaydetti. Doğan, yeni eğitim dönemiyle birlikte meslek liselerinde okuyacak olan öğrencilerin de alacakları eğitim sayesinde itfaiyecilik mesleğini tercih edebileceklerini aktardı. Doğan, "Artık itfaiyeci olmak isteyen gençlerimiz, işin eğitimini liseden itibaren alacak ve iş hayatına hazır bir şekilde liseden mezun olacak, bu sayede bizim de işlerimiz daha kolaylaşacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber