Çocukların okul çantaları nasıl olmalı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 13:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Okul alışverişinde öne çıkan ve çocukların en çok önemsediği eşya olan çantaların doğru seçilmesi, çocukların sağlığı için büyük önem taşıyor.

Boy ve kilolarına göre daha fazla kitap defter taşımak zorunda kalan çocuklar albenili çantalara kendilerini kaptırıyor.

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi'nde Fizik Tedavi Uzmanı Şehrinaz Katırcı ise, okul çantasının sırtta ve omuzlarda ağrıya sebep vermeyecek ağırlıkta olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Katırcı, küçük çocukların ağır çanta taşımalarının ciddi sorunlara yol açabileceğine vurgu yaparak, "Ağır çantaları taşıyan öğrencilerin sırtında şekil bozukluğu ve ağrılar oluyor. Sırt ağrısı ve kamburluk gibi şikâyetlerle bize gelenler oluyor" dedi.

Uzm. Dr. Şehrinaz Katırcı, çantaların iki askılı olarak tam sırtın ortasına gelecek şekilde taşınması gerektiğini ayrıca çekçekli çanta kullanılmasının daha iyi olacağını tavsiye etti.

Katırcı, öğrencilerin, yaşı ve kilosuna göre yük taşıması gerektiğini dile getirerek, "Buna dikkat edilmediğinde sırt ağrısı ve geçici kamburlaşma görülü-yor" ifadelerini kullandı.

Okul çantasının hem çekçekli hem de sırta alınabilecek şekilde olmasını tavsiye eden Katırcı, "Böylece öğrenci, kaldırım olan yerlerde çekebilir, engebeli yerlerde de sırtında taşıyabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber