Emekli astsubaylar Meclis önünde eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Mustafa Erol, verilen sözler yerine getirilmediği takdirde yasal çerçeve içinde gerekeni yapacaklarını söyledi.

TEMAD üyeleri, TBMM Dikmen kapısı önünde toplanarak emekli astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesi için basın açıklaması yaptı.

Genel Başkan Erol, 85 şubesi ve 100 bin üyesi bulunan TEMAD'ın büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, ''Özlük haklarımızla ilgili düzenleme yapılacağı sözü verildiği için mitinglerimizi erteledik. Verilen sözler yerine getirilmezse her zaman yasal çerçeve içerisinde gerekeni yaparız'' dedi.

Emekli astsubayların sorunlarının tüm astsubayların sorunlarıyla iç içe olduğunu ifade eden Erol, makam tazminatı, görev tazminatı, kadrosuzluk tazminatı nedeniyle subayların emekli olduklarında maaşlarının yüzde 90'ını almaya devam ettiklerini, ancak astsubaylar emekli olduğunda maaşlarının yüzde 45 azaldığını kaydetti.

Yüksek okul mezunu tüm memurlarının 1. derecenin 4. kademesine kadar yükseldiğini, yalnızca astsubayların yükselemediğini ileri süren Erol, tazminat almayan emekli memurlara verilen iyileştirme ve denge tazminatının emekli astsubaylara verilmediğini ifade etti.

''İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın demokratik açılım ile ilgili bütün sivil toplum örgütleri ile görüştüğünü'' söylediğini aktaran Erol, ''En fazla şehit ve gaziyi veren sivil toplum örgütü olarak TEMAD ile görüşmemesi mensuplarımızda büyük bir üzüntü yaratmıştır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber