Öğrencisinin cenaze namazını, lise müdürü kıldırdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da demiryolundan geçerken tren çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisinin cenaze namazını okul müdürü kıldırdı. Liseli öğrenci, arkadaşlarının ve yakınlarının gözyaşları içinde toprağa verildi.

İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'nde dün meydana gelen kazada, Namık Kemal Lisesi 12. sınıf öğrencileri Volkan Aksayan (18) ile Aybike Ş.'ye (17), okula gitmeyerek birlikte sahilde gezdikleri bir sırada demiryolundan geçerken yük trenin çarpmış, Aksayan olay yerinde hayatını kaybetmiş, genç kız ile ağır yaralanmıştı.

Aybike Ş.'nin Samsun Ondoduz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam ederken, Volkan Aksayan için Tekkeköy ilçesine bağlı Başköy köyü Yeni Mahalle'de cenaze töreni yapıldı. Cenaze törenine Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğrenciler, öğretmenler ve ölen öğrencinin ailesi ve yakınları katıldı. Öğrenciler, ölen arkadaşlarının arkasından gözyaşı döktü. Kız öğrencilerden biri cenaze töreninde baygınlık geçirdi. Üzüntüden bayılan öğrencinin imdadına öğretmenler yetişti. Öğrenciler sırayla ölen arkadaşlarının annesi Fatma Aksayan'ın elini öperek acısını paylaştı.

Köy camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını, merhum öğrencinin okul müdürü olan Mustafa Kandemir kıldırdı. Müdür Kandemir, namazı kıldırdıktan sonra dua etti ve helallik aldı. Cenaze töreninin ardından öğrencinin cenazesi, aile kabristanlığında toprağa verildi.

Volkan Aksayan'ın sıra arkadaşı Anıl Kölmük, Volkan ile Aybike'nin birbirlerini sevdiklerini belirterek, "Volkan hayat dolu bir insandı. Kimileri 'intihar ettiler' diye yalan uydurmuş. Kesinlikte intihar etmiş olamaz. Demiryolundan geçerken ayağı takılmış ve Aybike de onu kaldırmak isterken tren çarpmış. Çok üzgünüz" dedi.

MUAMMER AY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber