YÖK, işletme bölümünü sağlık personeli için mesleki üst öğrenim saydı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 22/7/2009 tarihli toplantısında, işletme lisans programı ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü İşletme anabilim dalı "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümünü bitirenlerin bu öğrenimlerinin bir sağlık personeli için mesleki üst öğrenim sayılması gerektiğine karar verdi. Sağlık Bakanlığı, bu kararı gerekçe göstererek hemşireler için de benzer bir karar aldı. Kamu yönetimi mezunları için de benzer bir karar alınması için girişimde bulunuldu. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2009 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, Sağlık Sen üyesi sağlık memuru Kamil Sabah'ın yazılı başvurusunu değerlendirdi.

YÖK, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile Selçuk Üniversitesi SBE İşletme anabilim dalında "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümünün, "Hastane Yönetimi ve Organizasyon" programında önlisans eğitimi gören sağlık memuru açısından mesleki bir öğrenim sayılması gerektiğine karar verdi.

Sağlık Bakanlığı, hemşire olarak çalışan bir sağlık personelinin başvurusuna da, YÖK'ün bu kararını ilgi tutarak cevap verdi ve gereğini istedi.

Sağlık-Sen Mersin il temsilciği kamu yönetimi mezunlarının da bitiridikleri öğrenimin bir üst öğrenim sayılması için ayrıca Sağlık Bakanlığına başvuruda bulundu. Sendika yetkililerinin verdiği bilgiye göre, YÖK'ün kararı doğrultusunda ilgili personel için mutemetlerce gerekli maaş düzeltmeleri de yapıldı.

İŞTE YÖK'ÜN VE SAĞLIK BAKANLIĞININ YAZILARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber