Yer değiştirmelere ilişkin güzel bir mahkeme kararı

Ankara 9. İdare Mahkemesi, bir vergi denetmeninin görev yerinin İstanbul olarak değiştirilmesine ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığının işlemini iptal etti. Ara kararında, kimlerin görev yerinin değiştirilmediğini soran mahkeme heyeti, görev yeri değiştirilmeyen personelin hizmetine neden ihtiyaç duyulduğunun açıklanamaması üzerine işlemin iptaline karar verdi. İşte detaylar...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 9. İdare Mahkemesi yer değiştirmelere ilişkin önemli bir karar verdi.

Bir vergi denetmenini görev yerinin değiştirilmesine ilişkin işlemde önce "zorunlu çalışma süresi dolan ancak görev yeri değiştirilmeyen" personel bulunup bulunmadığını sonra mahkemeye heyeti, Gelir İdaresi Başkanlığının gönderdiği cevapta bazı personelin görev yerinin değiştirilmediğini belirtmesi üzerine bu kez ikinci bir ara karar ile görev yeri değiştirilmeyen personelle ilgili olarak neden görev yeri değişikliği yapılmadığı ve varsa mazaretlerini sordu.

Gelir İdaresi Başkanlığının bu ikinci ara karara cevabı sadece "idare bu personelin hizmetine ihtiyaç bulunmaktadır" şeklinde oldu. Mahkeme heyeti, hizmete ne şekilde ihtiyaç duyuldupunun açıklanamadığı, ayrıca salt görev yerinde bırakılan personel ile hizmetlerin yapılmasının da zorunlu olduğu yönünde dava dosyasına herhangi bir bilgi veya belge sunulmaması nedeniyle işlemin iptaline karar verdi.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber