Van'da pansiyon ilaçlandı, 41 öğrenci zehirlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'da Kahraman Çocuklar Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) pansiyonunda dün yapılan ilaçlamadan sonra 41 öğrencinin zehirlendiği bildirildi.Çocukların, dolaplarında sakladığı gıda maddeleri yedikten sonra zehirlendiği öğrenildi. Vali Yardımcısı Halil Berk, hastanede tedavi gören öğrencileri ziyaret ederek bilgi aldı.

Edinilen bilgilere göre, öğrenciler, pansiyonda haşere olduğu yönünde okul yönetimine şikâyette bulundu. Bunun üzerine, gündüz odalarda ilaçlama yapıldı. Akşam saatlerinde yatmak için içeri giren çocuklarda halsizlik ve baş ağrısı başladı. 41 öğrenci ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Pansiyonda 200 öğrencinin kaldığını söyleyen Vali Yardımcısı Halil Berk, "Yasak olmasına rağmen dolaplarında gıda maddesi bulunduran çocuklar akşam bu gıdayı yedikleri için rahatsız olmuşlar. Okul yönetimi hemen sağlık görevlilerine haber vermiş. Kendilerine yapılan müdahalede 41 öğrenci hastanelere kaldırılmış. Öğrencilerin sağlık durumları iyi. Belli bir süre müşahede altında kaldıktan sonra taburcu edilecekler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber