İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Yapılan iyileştirmelerle evden yurda dönüşler başladı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2009 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürü Hasan Albayrak, son 6 yılda yurtlarda yapılan iyileştirmelerle 'evden yurda dönüşlerin' başladığını söyledi. Albayrak, "Eskiden şartların uygunsuz olması nedeniyle öğrenci bir iki ay yurtta kalıp, sonra daha rahat edebileceği kiralık evler arıyordu. Artık, rüzgâr tersine esiyor." dedi.

Hasan Albayrak, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada 6 yıl önce Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesi 188 bin iken, bugün 224 bin 500 olduğuna dikkat çekti.

Albayrak, yıl sonuna kadar toplam kapasitenin 230 bin'e ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Yurtlarda iyileştirmeler yapıldığını aktaran Albayrak, "Hamam sistemini kaldırdık. 24 saat sıcak su vermeye başladık. Büyük odaları azalttık, 8 kişilik odaları 6'ya, 6 kişilik odaları ise 4'e indirdik. Her öğrencinin odasına bir çalışma masası, televizyon, buzdolabı konmasını sağladık." diye konuştu.

Geçmiş yıllarda yurtlardaki güvenlik sisteminin çok da sağlıklı olmadığını belirten Albayrak, son 6 yılda güvenlik için 2 bin 800 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Bütün bunlar neticesinde Yurt Kur'a ilginin artığına dikkat çeken Albayrak, "Eskiden yurtların şartları oldukça uygunsuzdu, aşırı bir yoğunluk vardı ve belki çok da sağlıklı değildi. Öğrenci yurtlara gelip, bir - iki ay kalıp sonra daha rahat edebileceği mekânlar, kiralık evler arıyordu. Şimdi gerekli hijyenik ortamı sağladığınızda, öğrenci televizyonda haberleri rahatça izleyebiliyorsa, evinden getirdiği bir kavanoz reçeli buzdolabında saklayabiliyorsa, uygun çalışma imkanına kavuşuyorsa, artık evden yurtlara dönüş başladı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber