Kırmızı sebzeler her zaman yararlı değil

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 10:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kırmızı sebzeler tüketmenin, eklem iltihabı olanlar ile diz eklemi ağrısından şikayet edenler için iyi olmadığı belirtiliyor.

NewKerela isimli sitede yer alan haberde, Hindistan'da insanları kötü bir şekilde etkileyen 100 çeşit eklem iltihabı olduğunu söyleyen uzmanlar, bunun stres ve obezlikten dolayı olduğunu belirtiyorlar. Hastaların basit ilaçlar kullanarak erken engelleme sayesinde bu hastalıktan kaçabilecekleri ifade edildi.

Eklem iltihabı hastaları tarafından tüketilen havuç, domates gibi kırmızı sebzeler daha fazla risk oluşturuyor ve kadınlarda daha çok 25-45 yaşları arasında oluşan Romatoid eklem iltihabı oluşma sıklığını artırıyor.

Kas egzersizi ve vücutta D vitaminin sentezlenmesini sağlayan güneş ışığının eklem iltihabını önlemede iyi bir seçenek olduğu belirtiliyor.

Kronik olan Romatoid eklem iltihabının sistemik enflamatuvar bozukluk olduğunu söyleyen araştırmacılar, birçok dokuyu ve organı etkileyebilen hastalığın, prensip olarak eklem sinovyası üreterek eklemlere saldırdığını da sözlerine eklediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber