Erdoğan: Cenazelerde slogan atarak çözülmez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan: Demokratik açılımla ilgili olumlu tepkiler alıyoruz. Bu meseleyi köklü şekilde çözeceğiz. Her kesimden destek geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım konusunda yaklaşık üç aydır çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, ?Bayrağımıza sarılı tabutlar geldikçe, slogan atmakla bu iş çözülmez. Bu meseleyi köklü şekilde çözeceğiz. Her kesimden, her ilimizden, her vatandaşımızdan çözüme yönelik katkı geliyor, destek geliyor, hayır duaları ediliyor. Dünyadan da güzel yansımalar alıyoruz? dedi.

Kırşehir'de 22. Ahilik Haftası kutlama törenlerine katılan Erdoğan, Ahi Evran Meydanı'ndaki törendeki konuşmasına öğlen ezanı nedeniyle ara verdi. Erdoğan, ?Ahi Evran'ın yaşadığı topraklara ulu sözü dinlemeye, Anadolu erenlerine kulak vermeye geldim? dedi.

?Benim Kürt kardeşim'

Demokratik açılım konusuna da değinen Erdoğan, 3 aydır çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

?Türkiye bu gözyaşlarına daha fazla tahammül edemez. Bayrağımıza sarılı tabutlar geldikçe, slogan atmakla bu iş çözülmez. Bu meseleyi köklü şekilde çözeceğiz. Bizim cenazelerimizde slogan yoktur. Ama bunu bilmeyenler, şecaat arzederken hep sirkatini söylediler. Şehitlerimizin üzerinden siyasi rant elde etmek istediler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki sorunları, Alevilik sorununu, işsizlik gibi sorunları, çözeceğiz, kardeşliğimiz pekişecek. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Terörle mücadeleden vazgeçmemiz, geri adım atmamız asla ama asla mümkün değildir. Olamaz.?

Erdoğan, ?istismar zemini ayaklarının altından kayanların tahrik edici eylemler yapacaklarını? öne sürerken, ?Çözüm istemeyenler, çözümsüzlükten beslenenler, gençlerin kanı dökülsün istiyor. Lütfen bunların sözlerine kulak asmayın. Terör örgütü benim hiçbir zaman bu ülkede temsilcisi olmamıştır. Olamayacaktır. Terör örgütünün uzantıları, benim Kürt kardeşimin temsilcisi olmamıştır. Olmayacaktır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber