Boşandığı kocasıyla evlenene 24 maaş ikramiye var

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü Kızılot'un yazısı

YASALARDAKİ boşluklar, insana şeytanın aklına gelmeyecek şeyler yaptırıyor.

Bunlardan biri de boşandığı kocasıyla evlenenlere sağlanan, özel avantajlarla ilgili.

24 MAAŞ İKRAMİYE

Ölen babasından dolayı Bağ-Kur veya SSK'dan yetim aylığı alan genç kızlara evlendiklerinde, maaşlarının ?24 aylık tutarı? kadar, Emekli Sandığı'ndan ise 12 aylık tutarı kadar ?evlenme ikramiyesi? veriliyor.

Evlendiğinde babası sağ olan kızlarımız ise bu ikramiyeyi alamıyorlar. Bunlardan bir kısmı, evlendikten sonra babası öldüğünde, kocasından anlaşmalı boşanıyor. Bu durumda kendisine, babasından yetim aylığı bağlanıyor. Bir süre sonra da daha önce boşandığı eşi ile evlenerek, 24 maaş tutarında evlenme ikramiyesi alıyor. Babası Emekli Sandığı'na tabiyse 12 aylık alıyor.

Yasalarımızda, ?bir kadın boşandığı eşi ile tekrar evlenemez? diye bir hüküm olmadığı için, bu uygulamanın önüne geçmek oldukça zor.

KIDEM TAZMİNATI

Özel sektörde çalışan evli bir kadın, kendi isteğiyle örneğin evlendikten 6 yıl sonra işten ayrıldığında ?kıdem tazminatı? alamıyor.

Çalışırken kocasından boşanan kadın, bir süre sonra aynı eşi ile tekrar evlenip, 24 maaş tutarında ikramiye, bir yıl içinde işten ayrıldığında ise işverenden ?kıdem tazminatı? alabiliyor.

?İnanılır gibi değil? dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız ama çok sık rastlanan ve giderek yaygınlaşan uygulama da maalesef bu...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber