Sürekli hastalığı olanlardan sevk istenmeyecek

Haber Giriş : 03 Temmuz 2003 06:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürekli hastalığı olanlardan sevk istenmeyecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamu sağlık tesislerinin ortak kullanımıyla ilgili önceki gün başlatılan yeni uygulamada bazı aksaklıklar tespit ettiklerini belirterek, sevk işleminin, sürekli hastalığı olanlar için kaldırılacağını bildirdi. Uygulamayla ilgili olarak dün Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde incelemelerde bulunan ve buradaki hastalarla görüşen Akdağ, vatandaşların bazı şikayetleriyle karşılaştı. Akdağ, şikayette bulunanlara uygulamanın yeni olduğunu hatırlatarak, zaman içinde aksaklıkların giderileceğini söyledi.

Hastaların sevk işlemleri konusunda haklı şikâyetleriyle karşılaşan Bakan Akdağ konuyla ilgili şunları söyledi, ?Sevklerle ilgili olarak Bağ-Kur'lu hastaların, öteden beri alışılmış olduğu gibi doğrudan hastanelere müracaat etme yönünde taleplerini haklı buluyorum. Kanser, diyabet, böbrek gibi belli bir hastalığı bulunanların hastanelerden hizmet almaları için tekrar sağlık ocaklarına veya 1. basamak sağlık hizmeti veren kuruluşlara gitmemeleri gerekir. Bu hususta bir aksama tespit etmiş durumdayız. Süratle bunu bir genelgeyle bugün, yarın düzelteceğiz. Arkadaşlarıma talimatları verdim. Yani bir hastane tarafından takip edilen sürekli hastalığı olan bir kişi, yine hastaneye müracaat edebilmeli ve edecektir.
Günlük basit hastalıklar için, meselâ nezle ve benzer hastalıklar için hastanelere taşınmanın, hastanelerin fiziksel yetersizliğini, hizmetin kalitesini iyice düşüreceğine inanıyoruz. Sevk, günübirlik hastalıklar için sürecek. Ancak sürekli hastalığı olanlar, hastaneden daha önce hizmet alanlar, randevulu olanlar doğrudan hastanelere gelebilecek. Uygulamayı bu şekilde düşünüyoruz.''

Uygulama takip ediliyor
Daha sonra İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Bakan Akdağ, kamu sağlık tesislerinin ortak kullanımıyla ilgili başlatılan yeni uygulamanın ne sonuçlar verdiğini kurdukları bir denetleme ve organizasyon birimiyle sürekli takip ettiklerini kaydetti. Sağlıkla ilgili uygulamalarının hem genel sağlık sigortası, hem de aile hekimliği uygulamaları için ön adımlar olduğunu söyleyen Akdağ, kendisinin de hastanelerde bizzat incelemelerde bulunduğunu, elde ettikleri sonuçları da değerlendirerek, hangi noktalarda neler yapılacağını geliştirdiklerini dile getirdi.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber