Sağlık çalışanlarından harç protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı eylemle lisans tamamla da çalışanlardan istenen 2 bin TL'lik harcı protesto etti.Eylemde ?Sağlıkta Haraç Olmaz, haraçsız eğitim istiyoruz. Memur Zammı Yüzde 2,5 Harç 2 Bin TL? dövizleri taşındı.

Yapılan eylemde sağlık çalışanları ?Haraçlı Eğitim İstemiyoruz, Vur Vur İnlesin Akdağ Dinlesin, Devlette Tüccar Eğitimde Haraç Olmaz, ? sloganları attılar.

Eylemde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yoğun bir mücadele sonucunda lisans tamamlama hakkına kavuştukları söyleyerek lisans tamamlama yapabilmek için yıllık 2 Bin TL istenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Lisans tamamlama bu haliyle üniversite mezunu olmak isteyen sağlık çalışanları için zulme dönüşmüştür. Yılda 2 Bin TL, bir yılda okul uzarsa Bin TL olmak üzere mezuniyetin bedeli 5 Bin TL olacaktır. Ülkemizde derin bir ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde geçimlerini güçlükle sağlayan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bu parayı ödemeleri çok zordur. İnsanlar bunun için ekmeğinden mi yoksa çocuğunun okul masrafından mı kesinti yapacaktır? Ayrıca 50 binin üzerinde sağlık çalışanın başvurduğu lisans tamamlama da üniversitelerin aldıkları 2 Bin TL nasıl bir öğrenim gideridir. Bunu anlamak mümkün değildir.? dedi.

Sorunun çözülmesi için Sağlık Bakanlığını harekete geçmeye çağıran Kahveci ? Türk Sağlık-Sen olarak buradan üniversitelere ve Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyor ve bu harçların Açık Öğretim Fakültesinin harçları seviyesine çekilmesine ve harçların uzun bir döneme yayılarak taksitli ödenmesini talep ediyoruz. Sonuç alana kadar eylemlere ve tepki göstermeye devam edeceğiz. Bu mücadele sürecinde mağdur edilen tüm sağlık çalışanlarının bize destek olmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nı çözüm üretmeye çağırıyor ve bu haraca son verin diyoruz.? şeklinde konuştu.

Kahveci harçların düşürülmesi için Üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. Harçların indirilmemesi halinde işyerlerinde oturma eylemi de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber