Eski belediye başkanı ve 7 müdürün yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 22:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, eski Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü ve 8 daire müdürü hakkında, ''işçilerin sendikal haklarını kullanmalarını engellemek, işçilere tehdit ve baskı'' suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 136 işçi katılırken, eski Belediye Başkanı Balaman ve diğer sanıklar Ahmet Görgülü, Asuman Kumru, Muhammed Bulut, Sebahat Adanır, Ümit Kaçar, Zeynep Korkmaz, Selim Müftüler, Şeref Korkmaz ve Ali Akgül ile avukatları katılmadı.

Duruşmada, kimlik tespitleri yapılan 136 işçi, Balaman ve 9 belediye yöneticisinden şikayetçi olduklarını belirtti.

Duruşma, şahitlerin dinlenmesi için 7 Aralık'a ertelendi.

-BASKI İDDİASI-

İşçilerin müdafaasını üstlenen avukat Erhan Yurdakol, TCK'nin 118'inci maddesi gereği dava açıldığını belirterek, şunları söyledi:

''TCK'nin 118'inci maddesi bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişinin, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını belirtiyor. İkinci fıkra ise cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabileceğine hükmediyor.''

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt ise duruşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006-2007 yılları arasında üyelerin sendika değiştirmeye zorlandığını ileri sürdü.

İşçilerin, sendika değiştirmedikleri için her türlü baskı ve tehdide maruz kaldıklarını iddia eden Kurt, ''Kimisi dövüldü. 152 belediye işçisi bu yüzden işten çıkarıldı. O dönem işe iade davası açtık. Mahkeme kararıyla, çıkarılan işçiler 2008 yılında işe iade edildi. 136 belediye işçimiz, sendika değiştirmedikleri için baskı ve tehditle işten atıldıkları suçlamasıyla Balaman ve 9 yönetici hakkında dava açtı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber