İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS'nin Yapılmasını İsteyen Adaylara Dilekçe Önerisi

KPSS'nin dayandığı yönetmeliğe göre yıl içinde bir KPSS sınavı yapılacak ise bunun en az 6 ay önce memur alımı yapmak isteyen kamu kurumlarına bildirilmesi gerekmektedir. Şu ana kadar hiçbir kamu kurumuna bildirimde bulunulmamıştır. Bunun sebebi, 2004 yılı Kasım ayı sonunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin'in kimseye danışmaksızın yaptığı açıklamadır. Bu açıklamaya göre 2005 yılı içinde KPSS yapılmayacaktır.

Haber Giriş : 23 Ocak 2005 01:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diğer taraftan, 20.01.2005 tarihli haberimizde de görüleceği üzere Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005 yılında yeni bir KPSS yapılacağını belirtmiştir. Ancak bu konuda karar verme yetkisi hükümettedir. Yani ne Sayın Çelik'tedir nede Sayın Şahin'dedir. Ancak, hükümeti bu konuda bildirecek olan da yine Şahin ile Çelik'tir.

Biz, memurlar.net olarak, Sayın Şahin'in yanlış bilgilendirildiğini ve 2004 KPSS'ye giren herkesin memur olarak yerleştirilmesi gerektiği gibi yanlış inanca sahip olduğunu düşünüyoruz. Sayın Şahin bu yanlış inanıştan dolayı bu yıl yeni bir KPSS açılmayacağını belirtmiştir.

Bu nedenle, bu yıl yeni bir KPSS açılmasını isteyen ziyaretçilerimizin bir dilekçeyle durumlarını anlatmaları ve bu dilekçeleri Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmel Ali Şahin'e postalamaları gerekmektedir.

Memurlar.net olarak matbu bir form yayınlamıyoruz. Her adayın kendi cümleleri ile; bu yıl mezun olduğunu, KPSS'ye giren herkesin atanmasının gerekmediğini ve yeni bir sınav açılmasını istediğini ifade etmeleri en uygun yol olacaktır.

Hazırlayacağını dilekçeleri aşağıdaki adreslerden birine postalayabilirsiniz.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan
Sayın Doç Dr. Hüseyin Çelik
Milli Eğitim Bakanı
Sayın Mehmet Ali Şahin
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı

Memurlar.net'in NotuEğer yeterli baskı oluşturulamaz ise bu yıl KPSS açılmayabilir. 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber