23 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hassan Turkmani ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Gül, İstanbul'da İstanbul'da düzenlenen "25. Ulusal Kardiyoloji Kongresi'ne, Türk-Kazak İş Forumu'na ve forumun gala yemeğine katılacak.

- Türk-Kazak İş Forumu'na, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da iştirak edecek.

2- Akdenizli parlamenterler İstanbul'da toplanıyor.

- Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 4. Genel Kurulu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in açış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak.

- Açılışta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuşacak.

- TBMM Başkanı Şahin, genel kurula katılan üyeler onuruna akşam yemeği verecek.

3- Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Ankara'da, TÜRKSOY Genel Merkezi'ni ziyaret ediyor.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'i, parti genel merkezinde kabul edecek.

5- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gündemdeki konulara ilişkin Ankara'da, bakanlıkta basın toplantısı yapacak.

6- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribi salgını süreciyle ilgili bilgilendirmek amacıyla medya kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle İstanbul'da bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eskişehir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği ve Beklentiler" konulu panelde konuşacak.

- Bağış, valilik, Odunpazarı Belediyesi ile AK Parti il örgütünü de ziyaret edecek.

8- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin Valiliği, Mardin Belediye Başkanlığı ve AK Parti Mardin İl Başkanlığını ziyaret edecek.

9- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Gaziantep'te valilik ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ziyaretlerde bulunacak.

- Kavaf, rehabilitasyon merkezi, çocuk yuvası, huzurevi, çocuk ve gençlik merkezini ziyaretinin ardından Zeugma kazı alanında inceleme ve tekneyle tur yapacak.

- Kavaf, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını da ziyaret edecek.

10- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Türkiye'yi temsil ettiği, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı sona erecek.

- Toplantının bugünkü oturumunda ittifakın Afganistan'daki faaliyetleri ele alınacak.

11- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ardahan'ın Göle ilçesinde endüstri meslek lisesinin açılışını yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

- Çubukçu, Ardahan Öğretmenevi'nde yapılacak değerlendirme toplantısına da katılacak.

12- Türk Tasarım Danışma Konseyi'nin birinci toplantısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün başkanlığında Ankara'da yapılacak.

13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC'de düzenlenen "Bilişim Adası Çalıştayı"nda konuşacak.

- Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu tarafından da kabul edilecek.

14- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara'da, Türkiye İşçi Emeklileri Derneğinin 19. Genel Kurulu'na katılacak.

15- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı yapılacak.

16- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Eskişehir'de ziyaretlerde bulunacak, "Cumhuriyetimiz'in 86. Yılına Bakış" konulu panelde konuşma yapacak.

- ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, partisinin Karadeniz Bölgesi'ndeki il ve ilçe başkanlarıyla, Trabzon'da yapılacak istişare toplantısına katılacak.

17- Ziyaret...Toplantı...Festival...

- Türkiye Kamu-Sen heyeti, 1 günlük iş bırakma eylemine destek istemek için TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Adapazarı'nda düzenlenen 2. Uluslararası Balkan Ülkelerinde Türkçe Eğitimi ve Yayın Hayatı Bilgi Şöleni'ne konuşmacı olarak katılacak.

- Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı 2008 yılı mütevelli heyet toplantısı, İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığında yapılacak.

- İzmir Ticaret Odasında Veri Paylaşımı Protokolü'ne ilişkin basına bilgi verilecek.

- Erzurum'da, 4. Uluslararası Dadaş Film Festivali, kortej yürüyüşü ile başlayacak.

18- AB'den Türkiye'ye "madeni paranızı değiştirin" talebi.

- Avrupa Komisyonu ilerleme raporunun "mali kontrol" ile ilgili bölümünde, Türk madeni paralarının Avro madeni paralarıyla benzerliklerini ortadan kaldıracak biçimde yeniden düzenlenmesi ve basılması gerektiği bildirildi.

- İlerleme Raporu'ndan: "Genel olarak uyumun oldukça ileri düzeyde bulunduğu mali kontrol alanında, sınırlı ilerleme kaydedilmiştir."

19- Türk buğday üreticisinin, Kanadalı üreticiyle rekabeti zor.

- Buğdayın gen kaynağı Anadolu olmasına karşın, 150 yıldır buğday üreten Kanada, dünya ticaretinde söz sahibi durumda.

- Türkiye'de 2,5 milyon çiftçi 33,4 milyon ton, Kanada'da 75 bin çiftçi 50 milyon ton hububat üretiyor.

- Kanada Hububat Kurumu Pazarlama Stratejisi Bölümü Yöneticisi Graham Worden: "Biz, ihracat odaklı üretim yapıyoruz. Kalite standardını tutturmayan hiçbir hububat türünün ekimine, verimi yüksek olsa bile izin vermiyoruz."

20- Turkcell Süper Lig'de 10. haftanın ilk maçında Trabzonspor ile Kayserispor, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

21- Makedonya'nın Strumica kentinde başlayacak "28. Avrupa 17 Yaşaltı (B) Gençler Futbol Şampiyonası" 5. Eleme Grubu mücadelesindeki ilk maçında Türkiye, Finlandiya ile karşılaşacak.

22- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu, Ankara'da yapılacak Çankaya Üniversitesi-Fenerbahçe maçıyla başlıyor.

23- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde, Fenerbahçe Acıbadem ile Eczacıbaşı Zentiva, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşılaşacak.

24- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklanacak.

25- Lig derbilerinde Fenerbahçe'nin bileği bükülmüyor.

- Galatasaray ile yaptığı son 9 lig maçından 7'sini kazanıp, 1'inde berabere kalıp, 1'ini yitiren, "Sarı Kanaryalar", Beşiktaş'a karşı ise son 8 lig maçından 6'sını galip bitirdi, 2'sinde berabere kaldı.

- Ezeli rakiplerine karşı son 17 lig derbisinden 13'ünü kazanıp, 3'ünde berabere kalan ve yalnızca 1 kez yenilen Fenerbahçe, toplam 29 gol atıp, kalesinde 11 gol gördü.

26- "Cim Bom" Kadıköy'de galibiyeti unuttu.

- Galatasaray, pazar günkü derbinin yapılacağı FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, 10 yıldır kazanamıyor.

- Ezeli rakipler, Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren Kadıköy'de 45 kez karşılaştı, Fenerbahçe 24, Galatasaray 9 maç kazanırken, 12 maç da berabere sonuçlandı.

27- Beşiktaş ile Eskişehirspor, ligde yarın 47. randevuda.

- İki takım arasında lig tarihinde yapılan 46 maçtan 21'ini Beşiktaş, 12'sini Eskişehirspor kazanırken, 13 maç da berabere sonuçlandı.

- Siyah-Beyazlıların toplam 56 golüne, Kırmızı-Siyahlılar 36 golle karşılık verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber